Amerikan Eka

Eka Ruola 25.10.2012 13:09 päivitetty 4.2.2016 09:30

Tuote, sinä olet tähti

Antakaa kananlihan tulla.

Sydneyn oopperatalo muuttui postikortiksi. Tuo yksi koko maailman tunnetuimmista rakennuksista olla möllötti paikoillaan ja virttyi paitsi auringosta myös salamavaloista. Ulkokuori oli valtaosalle ohjelmatarjontaa kiinnostavampi. Tenori lauloi kauniisti, ovipumppu ei juurikaan.

Apinat tulivat apuun. Sydneyläinen toimisto nimeltä The Monkeys loi teoksen (ei tätä oikein osaa kampanjaksikaan kutsua), joka hyvin nopeasti sai koko Australian tuntemaan suurta ylpeyttä ikonisesta maamerkistään. Iso osa löysi tiensä myös lippuluukulle. Myynti kasvoi yli 40 prosenttia. "The Ship Song" -projektin ajatus on varsin yksinkertainen. Kaiken keskiössä on filmi, jossa oopperatalon työntekijä kulkee talon sisällä eri paikoissa, joissa on käynnissä ohjelmiston harjoituksia. On oopperaa, balettia ja konserttia. Kohtaukset nivotaan yhteen Nick Caven upealla Ship Song -kappaleella lauluvuoron siirtyessä artistilta toiselle filmin edetessä. Harvoin näkee inspiroivampaa kutsua. Tällaista täällä sisällä tapahtuu, tulkaa katsomaan.

Taika on, on aina ollut ja tulee aina olemaan, tuotteessa. Kiitos, Bill Bernbach, yritämme muistaa. Jokaisesta tuotteesta, yrityksestä tai palvelusta on löydettävissä jotakin ainutlaatuista, jotakin täysin omaa, joka ei ole kopioitavissa. Se voi olla iso ja merkityksellinen asia tai hyvin pieni, josta tenhoavalla tarinankerronnalla saa rakennettua osan brändin omaleimaista persoonallisuutta.

Nojatkaa tuolilla taaksepäin, laittakaa kuulokkeet korville ja katsokaa oheinen video. Antakaa kananlihan tulla. Vierähtäköön kyynel. On huikeata, että saamme elää ajassa, jossa mies putoaa puoliavaruudesta brändin siivittämänä miltei koko maailman seuratessa tapahtumaa enemmän yhdessä kuin koskaan aikaisemmin. Samalla on tärkeätä, että luovuuden geysirit suihkauttavat esiin myös The Ship Song -projektin kaltaisia urotekoja, joissa itse tuote on täysin keskiössä – ja jotka tarjoillaan äärimmäiseen kauneuteen kiedottuna.

Hasan & Partnersin toimitusjohtaja ja vastaava luova johtaja Eka Ruola oli tuomaroimassa London International Awardsin filmisarjaa Las Vegasissa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö