British Airwaysin lento BA839 Dublinista Lontooseen. Koneen henkilökunta opastaa matkustajia lähtöön ja viimeiseksi ennen nousua koneen monitoreista esitetään turvallisuuteen liittyvä video.

cc

British Airways yllättää. Ruutuun ilmestyykin ohjaajaa näyttelevä Chabuddy G alias Asim Chaudhry, joka opastaa näyttelijälegenda sir Michael Cainea kuvauksessa. Hän antaa cainemaisen tyypillisesti rauhallisen esityksen siitä, mitä matkustajan tulee tietää koneen turvalaitteista.

Tämän jälkeen ruutuun ilmestyy Naomie Harris, jonka kanssa keskustellaan lentokoneen tarjoillusta – olihan Harrisilla iso rooli viimeisessä Bond-elokuvassa. Shaken, not stirred.

Turvaopastus jatkuu Joanna Lumleyn johdolla, ja hän jos kuka tietää, että poistumistiellä on otettava korkeakorkoiset kengät pois jaloista. Video jatkuu supermalli Jourdan Dunnin osuudella, jossa hän opettaa turvavyön käyttöä. David Walliams muistuttaa, ettei pelastusliiviä täytetä koneen sisällä.

British Airwaysin turvallisuusvideo on mainio. Tavallisen videon ohittaa, mutta nytkin kaikki matkustajat tuijottivat tietoiskua silmät kovina ja naurahti lopussa.

Tulos: turvatiedote annettu ja matkustajilla hyvä mieli. Video on tehty yhteistyössä hyväntekeväisyysjärjestö Comic Reliefin kanssa.

Miten on, Finnair? Ketkä julkkikset meillä saataisiin samanlaiseen videoon? Ykkösehdotus: Tommi Korpela lentokapteenina, Hannu-Pekka Björkman purserina ja Miitta Sorvali lentoemäntänä.