Juuh elikkäs. Suomen kieli voi pahimmillaan vahingoittaa mielenterveyttä. Erityisesti meikämannen, elikkästen kirjoittavan immeisen kohdalla. Nimimerkillä kokemusta on.

Henkkoht heti kättelyssä henkistä painolastia kerääntyy esmes aina, kun soon taas maanantai ja palaveeros. Kun isossa kuvassa ja pitkällä tähtäimellä käydään lävitte kustannustehokkaasti kärkihankkeet, fasiliteetit ja implemennoinnit, se on hiinä ja hiinä, että meikämandoliinon hampuleita alkaa vihlomaan. Oliko kyssäreitä?

Ei mut etiäppäin, sano mummo lumessa!

Lähtökohtaisesti jokainen saa käyttää kieltä pauttiarallaa miten haluaa, koska kieli ja kehitys kehittyy. Ei siin mitn. Näillä mennään.

Ja sehän on ihan huikeeta -ko, -kö, kun tulee uusia sanoja ja sanontoja. Se vaan meikäreikä joskus kipuilee, kun ollaan än äs epämukavuusalueella. Ja siis tämähän nyt vaan on tätä sarjassamme arjen ongelmatiikkaa ja pulmatiikkaa, sikäli mikäli minä mitään aiheesta ymmärrän.

Mutta nyt nokka kohti uusia pettymyksiä! Eli seikkaillaas vähän intternetin ihmemaassa!

Elämänkoulun käynyt Timppa on lähdössä ryhmä rämän kanssa thaikkuloihin! Et hajotkaa pakkaseen! Julia on kotiuttanut kenkäihanuuden, ja se on ihan #parastajustnyt. Kai-Kai-Kaija askarteleepaskartelee omin pikku kätösin DIY-hengessä paitulia, joka sattumalta Jennalla on hakusessa. AV, YV, JONO! Heikillä ei taida olla kaikki muumit laaksossa ja Ismo toteaa, ettei tuu kesää.

Onneksi Irmeli lähettää etähaleja *ruts.

Keijo on ollut viimeksi viihteellä vuonna nakki ja virkkuukoukku, ja sen kunniaksi otetaan neuvoa-antavaa, elikkäs napandeerosta, elikkäs alkomahooliaboolia. Hallituskin on ottanut uuden permamentin ja päällä on vähän parempaa seppälää. Et halipatsuippa vaan! All sprite, homma on tätä myöten bueno!

*Huutonaurua.

No mutta! Mirtsukalla se eräpäivä lähenee, kun masuasukki jättää nahkayksiönsä! Että nuku nyt kun vielä voit. Sitten ollaankin ihan tissiposkina! Ihanata. Annelilla syödään jo kiinteitä, kestovaippaillaan ja kantoliinaillaan. Ihania rakkauspakkauksia nuo heidän riiviöt!!! <3<3<3

Asiasta kukkaruukkuun ja takaisin aiheeseen.

Vaikka nykykielenkäyttö ei aina napostele, niin ei kannata teikätamburiininkaan vetää herneitä sieraimistoon. Kannattaa mielukkaammin olla vaan hyvissä fiilareissa, niin on sitten jotain mitä kiikkustuolissa muistella! Sillä mitä ne sotiemme veteraanitkin tästä ajattelisivat. Sillä siitin!

Palataan astiastolle ja jatketaan harjoituksia. Miltäs kuullostaa?

Kun kielen ihanaiset kukkaset ne levittelevät mehukkainta mettään, niin aina ei osu ja uppoo. Tai joskus kaikki voikin olla ihan parhautta ja mahtavuutta. Niinku isosti! Loppupeleissä se on ihan fifty-sixty ja itestä kiinni, että onko hjuva fiilis vai meneekö tunteisiin.

Siksi jätän tämän vain tähän. Allekirjoittanut kiittää ja kumartaa!

Ja se aurinkoisesta Jyväskylästä soitteleva puhelinmyyjä, joka ihan tämmöisellä mukavalla asialla lähti soittelemaan. Älä soittele.

Kirjoittaja Elina Kettunen on mainostoimisto Mirumin copywriter.