Ihmejuttuja

Elina Kettunen 18.5.2017 09:53

Sydämen sivistys kannattaa aina

Viggo Hollander
Elina Kettunen on mainostoimisto Mirumin copywriter.

Mulkutkin ovat siunaus, joista voimme olla kiitollisia.

Kun olin pieni, pahoitin herkästi mieleni, jos tunsin vääryyttä tai epäreilua kohtelua. Äitini valmisti minua rakastavalla tavalla tulevaan ja sen mukanaan tuomiin realiteetteihin: ”Tulet huomaamaan, että elämään mahtuu epäoikeudenmukaisuutta ja hankalia tapauksia. Kaikista helpoimmalla pääset, kun hyväksyt sen ja pysyt itse ystävällisenä”, hän sanoi. Tämän jos jonkun olen todennut merkittävällä tavalla elämänlaatua parantavaksi ohjeeksi.

Ja näitä hyytäviä pohjoistuuliahan elämän polulla riittää. Ne puhaltelevat toisinaan sadan metrin sekuntinopeudella, räntäsade ja märät rätit kyytipoikinaan. Joskus taivaalta tippuu arkistolomakkeiden kuivattamia asiakaspalvelijoita, ja joskus niitä, joilla kaktus on livahtanut jonnekin muualle kuin ikkunalaudalle.

Näissä tapauksissa on helppo provosoitua ja mennä hyytävään leikkiin mukaan. Silloin voi kuitenkin joutua heikoille jäille, jonne en ainakaan itse lähde mielelläni luistelemaan. Kuten miinoitetulla maaperällä on usein järkevintä, kannattaa edetä varoen ja tunnustelevin askelin.

Jokaisella meistä nimittäin voi elämässään olla käynnissä taistelu, josta muut eivät tiedä mitään. Emme voi koskaan tietää, kuinka huono päivä hiekkapaperia kiskaisseella, hymyvarastonsa loppuunkuluttaneella kanssaeläjällä on voinut olla. Siksi kannattaa aina itse pyrkiä lempeyteen ja hyväntahtoisuuteen, vaikka olisikin tahtomattaan joutunut sylkykupiksi. Ystävällinen sana ja empaattinen ele sitruunan nielleelle voi sitä paitsi olla se, mitä hän kaikista kipeimmin tarvitsee. 

On uskomattoman vapauttavaa oivaltaa, että emme aina voi vaikuttaa siihen mitä meidän ympärillä tapahtuu tai miten muut käyttäytyvät. Mutta se mihin voimme vaikuttaa, on se, miten näihin tilanteisiin suhtaudumme. Vittuiluun ei koskaan kannata vastata samalla mitalla. Sitä paitsi on paljon tyylikkäämpää, ja tyydyttävämpää, reagoida siihen hersyvällä ystävällisyydellä.

Niinpä olenkin todennut, että kun inner peacea yritetään koetella, kannattaa olla kuin taivas, joka vain tyynesti katselee ukonilman lipumista ohitseen. Tietysti aina salaa toivon, että näissä tilanteissa myrskyt pahanilmanlintuineen ymmärtäisivät haihtua pois tai muuttua pehmeämmiksi hattarapilviksi. Ja vaikka eivät ymmärtäisikään, ei se ole itseltäni pois.

Joku viisas on joskus todennut, että jokainen vastoinkäyminen tai kohtaamamme ihminen on joko siunaus tai opetus. Ehkä elämän mukanaan tuomat kiintiömulkutkin ovat olemassa juuri sitä varten, että muistaisimme millaisia emme itse halua olla – ja pirskahtelisimme näin iloa ja lämpöä entistä enemmän.

Kirjoittaja Elina Kettunen on Mirumin copywriter, jonka mielestä elämässä suurinta vahvuutta on taito pysyä ystävällisenä.

Brändit

23.02.2018 13:39

Nokia nousee tuhkasta: Brändiarvo kasvoi 71 prosenttia

Tuore raportti julistaa Nokian maailman nopeiten kasvavaksi brändiksi teleliikenteen infrastruktuuriin erikoistuneissa yrityksissä. Elisa ja DNA ylsivät 300 arvokkaimman teleoperaattoribrändin joukkoon.

Kommentti

23.02.2018 09:52

Toimisto, mitä oikein teet?

Jos potentiaaliset asiakkaat eivät tiedä, mitä ne markkinointi-, viestintä-, media- tai digitoimistolta voivat ostaa, heistä ei koskaan tule asiakkaita.