Ennen oli todellakin paremmin. Olen ollut Mikkelin lääninvankilan myymälän vakioasiakas usean vuoden ajan. Vankilan kaupasta olen löytänyt hyvin tehtyjä tarvekaluja kesämökille.

Mikkelin keskustassa sijaitsevassa kaupassa oli mahdollista vertailla tuotteita ja joskus valikoima houkutti yllätysostoihinkin. Polyrottinkia hylkivänä olen myös hankkinut vankityövoimalla tuotettuja perinteisiä puisia pihakalusteita.

Vankilatuotemyymälän yksi iso etu oli tilaustöiden teettäminen. Jos kesämökin sauna vaan oli yksinkertaisesti niin pieni, ettei kiuasvalmistajilta löytynyt sopivaa mallia, hitsasivat näppärät osaajat sopivankokoisen lämmönlähteen.

Rikosseuraamuslaitos sulki Mikkelin vankilanmyymälän viime vuoden lopussa ja samalla keskitti vankilatuotteiden ostopaikaksi verkkokaupan. Yritinpä tilata hyväksi todetun pihapöydän myös kesämökille.

Verkkokaupan mukaan pöytää on saatavana ruskeana ja valkoisena. Tilauskaavake sallii vain ruskean pöydän tilaamisen. Lähetän kyselyn, josko pöytää on saatavana myös valkoisena.

Saan vastauksen kuuden päivän kuluttua. ¨Tuotetta on saatavana myös valkoisena¨. Vastaan saman tien, että tilauskaavakkeessa ei ole mahdollisuutta valita väriä. Siihenkin saan vastauksen - kolmen päivän kuluttua. ¨Varmistan vielä saldot¨.

Niitä odotellessa.