Yhteistyö Kärkkäisen kanssa ei sovi yrityksemme arvoihin, ilmoitti moni yritys alkuviikosta. Sunnuntaina Helsingin Sanomat oli jälleen kerran nostanut äkkivääristä mielipiteistään tunnetun tavarataloyrittäjän julkisuuteen.

Fazer kertoi jo huhtikuussa ilmoittaneensa Kärkkäiselle, että se lopettaa tuotteiden jakelun ”mikäli Kärkkäinen tai sen pääomistaja/johtohenkilö jatkossa i) loukkaa ihmisarvoja, taikka ii) luvatta käyttää Fazer-konsernin tavaramerkkejä tai nimeä”.

Näinhän Kärkkäinen on tehnyt jo vuosien ajan.

Berner Oy, joka valmistaa muun muassa teknokemian tuotteita ja kumisaappaita, ilmoitti että: ”Olemme keskustelleet Juha Kärkkäisen kanssa useaan kertaan ja vaatineet selvityksiä J. Kärkkäinen Oy:n yhteyksistä eri vastarintaliikkeiden toimintaan.”

Berner on tarkka imagostaan ja yhtiötä muun muassa harmittaa, että se yhdistetään virheellisesti ministeri Anne Berneriin.

Ihmisellä voi olla vaikeuksia herätä aamuisin mutta kuinka on mahdollista, että näin moni yritys on toimittanut tavaraa Kärkkäisen tavarataloihin vuosien ajan, ja vieläpä senkin jälkeen kun omistaja on tuomittu kiihotuksesta kansanryhmää vastaan?

Kaikkien tiedossa on myös ollut, että Finlayson katkaisi tuotteidensa myynnin Kärkkäiselle 2015.

Toki on niin, ettei jokainen valmistaja, jonka tuotteita myydään tukuissa voi kontrolloida missä kaikissa pisteissä yhtiön tuotteita myydään.

Ilmassa leijuu kuitenkin tekopyhyyden ja välinpitämättömyyden lemu. Kärkkäinen on ilmoittanut alhaisten hintojen perustuvan siihen, että ”oikeiden tavarantoimittajien avulla myyntihinnasta tippuivat turhat väliportaat pois.”

Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin osa tavarantoimittajista voisi helpostikin vetää tuotteensa pois Kärkkäiseltä. Kärkkäisellä on myynnissä lähes kaikki yleisimmät tuotemerkit Luhdan Icepeakista Fiskarsiin.

Juha Kärkkäinen on tietysti vihainen Sanomalle. Hän on lähettänyt julkisuuteen oman tiedotteensa. Siinä Kärkkäinen epäilee, että Hesarin jutun pontimena on hänen syntymäpäivähaastattelunsa yhtiön KauppaSuomi -lehdessä.

Haastattelussa ei Kärkkäisen mukaan loukattu ketään. Lehden samassa numerossa on tosin laaja artikkeli, jossa väitetään, että Suomen koululaitos on mädäntynyt. Suurimmat syylliset ovat lehden mukaan juutalaisia, kuten suomalainen professori Karmela Liebkind. Hänen vikansa on mukamas se, että "rodun sekä sukupuolen biologiset lait on yritetty väkisin kääntää päälaelleen.”

Tämä on suoraa jatkoa Kärkkäisen aiemmin levittämälle natsipropagandalle.

Lopuksi: Kärkkäisen synteihin lasketaan veljeily Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kanssa.

Liike rahoittaa toimintaansa myymällä arjen tuotteita ja natsikirjallisuutta nettikaupassa. Maksut suoritetaan pankkisiirrolla OP:n tilille. Miksi OP ei sano irti asiakastaan?