Kyllä, vihaan itsekin otsikkoani. En kuitenkaan keksinyt "voimaannuttavalle" parempaa määrettä.

Vaikka olen ajoittain ylimielinen idiootti, yhdessä asiassa olen kasvanut. Ainoa keino vahvistaa muiden ihmisten itsetuntoa ja osaamista on rehellinen kiittäminen sekä huomioiminen. Niinä vuosina kun olen toiminut esimiehenä olen nähnyt tulosta tai muutosta ainoastaan silloin, kun henkilön itsetunto on vahvistunut ja hän on rohkaistunut. Keskeisessä roolissa on palaute, vilpitön ja lämmin.

Kannustan jokaista jakamaan kiitoksia sekä kehuja. Se ei ole keltään pois, mutta tekee molempiin suuntiin hyvää. Tässä oma kiitoslistani. Jos joku nimi puuttuukin, olen pahoillani. Olet varmasti jossain muodossa mukana.

Kiitos Anttila, Sorvi, Ojalasaari, PHS, SEK ja Folk. Te olette tehneet minusta sellaisen ammattilaisen joka olen.

Kiitos kaikille asiakkaille vuosien saatossa. Erityisesti Veikkaus, HK, MTV3, Snellman, Kokkikartano, Amnesty, Hartwall, HelsinkiMissio, Lidl ja Fazer ovat opettaneet minulle paljon markkinoinnista.

Haluan vielä mainita erikseen Ari Tuulen, Kati Rajalan, Peter Fagerholmin, Henrik Snellmanin, Antti Lauslahden, Anu Perrottan, Minna Mäkisen, Toni Flyktin, Heikki Rotkon, Härski Hartikaisen, Olli Valtosen, Jukka-Pekka Vuoren, Saila Kuutin, Antti Tiihosen, Jari Vähäsen, Anu Kanervon, Ossi Pihlajan, Ilkka Juvan, Jussi Isotalon, Antti Tiitolan, Timo Hansion, Lauri Sipposen, Seppo Niemelän ja Christian Saukkolan. Te elätte markkinointia ja se näkyy siinä mitä te teette.

Kiitos Rotta-ryhmä: Tommy, Erkko ja Mikko. Olen varma ettei yhtä sekopäistä tiimiä ole alalla koskaan ollut. Respect. Teiltä opin intohimon ja hulluuden voiman. Ja olette parhaita ystäviä.

Kiitos älykkäät renesanssiruhtinaat ja (s)trategit: Marco, Esa, Petteri Kilpinen, Petri Uusitalo, Kurttila, Pesonen, Eilola, Igoni, Granström, Ruola ja Jaakko Veijola. Te olette sekaisin kuin seinäkellot, mutta siksi niin mahtavia. Opin teiltä poikkitieteellistä ajattelua.

Seuraavia minulla on iloa ja kunnia kutsua ystävikseni. Me olemme eläneet yhdessä omituisia ja hienoa aikoja: Sami Korjus, Mikko Halonen, Marja Vattulainen, Tuire ja Juha Huhta sekä kakarat, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö, Jani Tynnilä, Samuli Harjunpää, Minna Lavola, PHS:n koko vanha studio, The Plannetters, Kari Puumalainen, Unto Paltemaa, Vesa Kujala, Elisa Heilala, Hessu Pelli, Ari Laitinen, Pekka Hara, Alihankkija & Väkivaltanen, Tiukkanen, Siili, Virpiö, Paal, Haapalehto, Järvinen, Lignellit, Nymanit kaikki ja Haffren, Cassius, Ivalo, Dynamo, Sherpa ja Olli Freese.

Ja te monet muut jotka olen kohdannut aamulla aikaisin tai yön pimeinä tunteina. Huumorin kautta kohti synkkyyttä.

Kiitos läheisille: Jaana, Kia, Ida, Tattis, Karri, Annina ja Kaisa perheineen. Ilman teitä minulla ei olisi muuta elämää.

Kiitos yhdessä ja erikseen jokaiselle folkkilaiselle. Te kasvatatte minua ihmisenä joka päivä. Rakastan teistä jokaista. Säkäkorkeuteen on yhä matkaa.

Kirjoittaja Tommi Laiho on markkinointitoimisto Folkin toimitusjohtaja.