Sadat tuhannet suomalaiset näkivät eilen illalla televisiossa Aku Louhimiehen räpsyttävän vetisiä silmiään ja pyytävän anteeksi sitä, että on epäonnistunut ohjaana. Hiukan samantyylisen valitelman hän esitti myös Facebook-sivuillaan: ”koen, että olen ohjaajana epäonnistunut työilmapiirin luomisessa.”

Ilmeistä on, ettei hän ole lainkaan ymmärtänyt mistä tässä jupakassa on kyse. Kyse ei ole siitä, miten hän on onnistunut tai epäonnistunut ohjaajana vaan siitä, että hän on kohdellut ihmisiä ala-arvoisesti. Sitä hän ei pyytänyt anteeksi.

En tiedä, miten Louhimies on yönsä nukkunut, mutta ilmeisesti sama ymmärtämättömyys jatkuu tänään hänen Facebook-sivuillaan.

Louhimies on jättänyt kommentoinnin vapaaksi molemmissa profiileissaan.

Timo Lappeenrannasta toteaa: ”Sieltä tulee feministit telaketjut kolisten.”

”Ei tulla puskista huutelemaan vuosien päästä. Meni maku akkojen elokuviin Suomessa. Aku voimia” toivoo Pirjo Kotkasta.

"Suomen menestyneimmän ja maailmalla paljon arvostusta saanut ohjaaja uhrataan MEETOO n alttarille. SAIRASTA KATEUTTA!" huutaa Portugalin kotipaikakseen ilmoittava Lauri.

”Ihan järkkyä mustamaalaamista kateellisilta ja katkeroilta muijilta”, sanoo Jaana.

Lauri Helsingistä on sitä mieltä, että ”Näistä itkijänaisista ei kukaan olisi mitään ilman elokuvia joista heidät tunnistetaan.”

Tällaisia kommentteja on todella paljon.

Aku Louhimies siis tarjoaa kaikelle kansalla paikan, jossa voi käydä haukkumassa naisia, joita hän on kohdellut väärin. Näyttää siltä, että Louhimies ajattelee, kuten useat kommentoijat, olevansa perusteettoman ja ilkeämielisen ajojahdin uhri ja hakee siksi tukea näiltä öyhöttäjilta.

Kommentteja on reilusti yli 200 ja monessa myös Louhimiestä arvostellaan.

Jos Louhimies on saanut neuvoja siitä, miten tämä tilanne tulisi hoitaa, niin neuvot ovat olleet auttamattoman surkeita. Todellisen anteeksipyynnön lisäksi hänen tulisi poistaa kaikki naisnäyttelijöitä halventavat kommentit ja ilmoittaa, ettei suvaitse heidän haukkumistaan.

Hämmentävää on, että Louhimiehen tukijoiden joukossa on netissä melskaavien raivopäiden lisäksi viestinnän ammattilaisia.

Esimerkiksi eduskunnan apulaisviestintäpäällikkö Rainer Hindsberg on osoittanut ymmärtämättömyyttään ilmoittamalla ”Tsepppiä Aku! Ikävällä tavalla tarkoituksenhakuinen juttu, mutta näköjään YLEkin sortuu tällaiseen journalistiikkaan.”

Hindsberg siis vihjaa, että jutulla on jokin muu tarkoitus kuin kertoa, että maan johtava elokuvaohjaaja kohtelee maan johtavia näyttelijöitä kuin tuotantoeläimiä.

Louhimies oli esimerkiksi Jessica Grabowsky n mukaan kuiskannut tämän korvaan 8-pallo elokuvan kuvauksissa olevansa kiihottunut, kun tämän suuhun tungettiin ase. Ylelle Louhimies sanoi, ettei voi kieltää Grabowskyn muistikuvaa, mutta ei myöskään usko kommentin liittyneen kuvaustilanteeseen.

Missäköhän tilanteissa tällaisia kommentteja on sopivaa esittää?

Myös tunnetut median, mainonnan, taiteen ja liike-elämän henkilöt ovat osoittaneet tukeaan Louhimiehelle peukuttamalla hänen postauksiaan. Peukutukset eivät toki tarkoita sitä, että he hyväksyisivät Louhimiehen toiminnan.

Peukun sijaan he olisivat voineet valita hymiön, joka osoittaa hämmennystä, vihaa tai surua.

Peukuttajina ovat muun muassa Amer in entinen johtaja Roger Talermo, Hasan & Partners in Eka Ruola, superkokki Hans Välimäki, markkinointiviestinnän konkari Mikko Leisti, somekohun aikaan saanut Aleksi Valavuori, Saku Tuominen, MTV :n päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sekä näyttelijät Samuli Vauramo ja Jasper Pääkkönen.