MARK Blogi

Carita Harju 30.5.2017 09:55

Sauna – Hyvinvointitrendin ykkönen maailmassa vuonna 2017

Carita Harju on Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja ja MARKin hallituksen jäsen.

Sauna on suomalaisille erinomainen keino ottaa oma siivunsa kasvavista hyvinvointimarkkinoista, kirjoittaa Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja ja MARKin hallituksen jäsen Carita Harju.

Asiantuntijat sijoittivat saunan vuoden 2017 ykköstrendiksi globaaleilla hyvinvointimarkkinoilla Global Wellness Summitissa . Global Wellness Summitin asiantuntijat tunnistavat $3.7 biljoonan arvoisen hyvinvointi-alan tulevaisuuden suunniksi mm. painopisteen siirtymisen "hiljaisuuteen" hotelleissa, lomapaikoissa ja kylpylöissä, uudenlaisen saunomisen ja sen miten hyvinvointi muokkaa sekä arkkitehtuuria että kauneus-alaa.

Suomella on loistava hetki ottaa oma siivunsa kasvavista hyvinvointimarkkinoista

Saunaelämykseen liittyvillä yrityksillä on kasvun paineita, koska kysyntä on suurempaa kuin koskaan. Meidän täytyy pystyä vastaamaan trenditietoisten asiakkaiden kysyntään myös maailmalla ja suomalainen sauna täytyy nähdä yhtenä kasvavana vientiliiketoimintana ja Suomi-brändiin liittyvänä kokonaisuutena. Kaikkea tätä pitää viedä koordinoidusti ja yhtenäisenä viestinä maailmalle. Myös julkinen tuki ja valtiovallan laajempi kokonaiskäsitys olisi nyt viimeistään tarpeen. Sauna-alan kasvun tukemista on lobattu päättäjille jo vuosia mutta varsinaista herätystä ei valtiovallan puolelta ole vielä tullut.

Sauna from Finland ry on laajan ja monialaisen verkoston kanssa vuosien ajan tehnyt määrätietoisesti työtä sauna-alan kasvun ja liiketoiminnan edistämisen eteen. Suomessa saunamarkkina on noin miljardin euron arvoinen ja tämän tulon tuovat Suomessa sadat yritykset. Kehitystyötä on kuitenkin vielä edessä.  Kokemuksemme mukaan kansainvälisille markkinoille täytyy pystyä tarjoamaan kokonaisia saunaelämyskonsepteja, joita voi ostaa yhden luukun periaatteella. Nämä kokonaisuudet pitää pystyä toimittamaan suunnittelusta aina toteutukseen ja ylläpitoon saakka - vain näin voi sauna-alan vienti kasvaa. Tähän Suomella on kaikki mahdollisuudet.

Suomalaisen saunaelämyksen ydinviesti rentouttavana ja suomalaisuuden hyvinvoinnin lähteenä alkaa onneksemme myös pikkuhiljaa purra. Saunan terveysvaikutukset ovat saaneet laajaa huomiota ja tunnustusta maailmalla.  Sauna from Finland ry verkosto järjestää tätä isoa tavoitetta vauhdittaakseen ensimmäisen World Sauna Forumin syyskuussa 2017.

World Sauna Forum keskittyy hyvinvointiin ja bisnekseen

World Sauna Forum kokoaa yhteen sauna-alan monipuolisen yritysjoukon täysin uudella tavalla. World Sauna Forumista halutaan kasvattaa maailman johtava saunaan ja hyvinvointiin liittyvä tapahtuma. Tapahtuma on näyteikkuna suomalaisen saunan monipuoliseen maailmaan: ideoita, verkostoitumista ja kaupankäyntiä. Tapahtumaan tulee laaja saunaelämysnäyttely, jossa päästään tutustumaan sauna-alan uutuustuotteisiin, kuten saunoihin, kiukaisiin, tekstiileihin, porealtaisiin ja saunainnovaatioihin. Tervetuloa mukaan!

Kirjoittaja Carita Harju on Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja ja MARKin hallituksen jäsen. MARK taas on Sauna from Finland ry:n jäsen.