Kahdeksassa vuodessa on tapahtunut valtavasti. Vuoden 2011 kiekon MM-kisoista tuli takaisin remmi äijiä saunomaan ja rälläämään. Lentokentällä Timo Jutilalta kysyttiin, nukkuiko hän viime yönä. ”Nukuttiin. Mentiin eteenpäin ja ennen kaikkea oltiin joukkueen kanssa koko ajan yhdessä.”

Valmentaja Jukka Jalonen yritti tuolloin järkeillä ja suhteuttaa asioita Yleisradion haastattelussa, mutta epäonnistui.

”Lapset ja nuoretkin varmaan ymmärtävät, että aikuiset ihmiset ovat joskus kännissä. Aika monen isä ja äiti ovat kuitenkin joskus olleet humalassa”, hän sanoi.

Nyt Jalonen johdatti koneesta aivan erilaisen joukkueen. Uutiskuvat koneesta kertovat, että pelaajat olivat selviä! Eivätkä siis humalassa tai krapulassa.

Maalivahti Kevin Lankinen, joka oli jo aiemmin kertonut lukuharrastuksestaan, lähetti lentokentältä viestin tytöille ja pojille: uskokaa itseenne.

Todennäköisesti merkittävin syy muutokseen on Facebook ja muut sosiaaliset mediat. Lankinen, kuten suurin osa joukkueen pelaajista on milleniaaleja. Some on opettanut suomalaiset kommunikoimaan.

Some voi moittia siitä, että se toimii ääri-ilmiöiden vahvistimena. Pari päivää sitten euroedustaja Teuvo Hakkaraisen facebooksivulla joku ymmärtämätön tai ilkeä kehotti lähettämään keskitysleiriin ne ulkomaalaiset, jotka eivät elä maan tavalla. Toinen nimitti Juha Sipilää miehen sukuelimiin viittaavalla alatyylisellä sanalla.

Facebook myös yhdenmukaistaa kulttuuria. Yleinen hokema on, että yhtenäiskulttuuri kuuluu menneisyyteen, mutta koskaan ei Suomi tai maailma ole ollut yhtenäisempi, ja tavallaan köyhempi kuin nyt.

Toisaalta Facebook on opettanut suomalaisia kuuntelemaan ja huomioimaan muita ihmisiä. Se on paljon terveellisempää kuin synkkä ryyppääminen.