Kolumni

Pauli Waroma 16.8.2018 09:33

Sinulla on supervoima

Karoliina Paavilainen
Pauli Waroma

Tervetuloa takaisin töihin! Toivottavasti lomailit oikein kunnolla. Nyt pitäisi olla mieli virkeänä ja ajatus kirkkaana.

On syyssiivouksen aika. Tämä on vuoden paras aika siivota operatiivisen tekemisen nurkat ja laittaa asiat ojennukseen. Kuukauden, parin päästä alkaa ensi vuoden budjetointi. Kohta ovat käsillä viimeiset kuukaudet, jolloin tästä vuodesta pitää ottaa kaikki tehot irti.

Ensi vuodestakaan ei tule yhtään ­helpompi. Sinulla ei tule olemaan käytössäsi yhtään enempää aikaa eikä rahaa. Mutta juuri nyt, pienen ohikiitävän hetken, olet vapaa.

1. Pysähdy.

2. Reflektoi. Mitä sellaista teit keväällä, joka tuotti tulosta? Mikä rakensi perustaa ­tulevalle? Mikä oli turhaa? Millaiset toimenpiteet, tapaamiset ja rutiinit söivät aikaa tai rahaa, tuottamatta mitään?

3. Priorisoi. Karsi tekemiset, joihin et usko riittävästi. Allokoi loppuvuodelle varattu aika ja raha toimiin, joihin juuri nyt uskot. Rakenna mielessäsi jo ensi vuoden budjettia. Jätä sinnekin vain ne asiat, joita pidät juuri nyt tärkeinä.

4. Fokusoi. Loman voima on suuri. Se saa arjen vähäpätöiset asiat tuntumaan turhilta, jopa naurettavilta. Tee itsellesi palvelus ja poista ne kaikki turhuudet kalenteristasi.

5. Nauti paluustasi töihin. Juuri nyt sinulla on supervoima. Olet rauhallisempi kuin pitkään aikaan ja kokeneempi kuin koskaan. Sinulla on ajatuksissasi tarvittavaa perspektiiviä. Käytä se viisaasti.

Kirjoittaja Pauli Waroma on Pihlajalinnan markkinointijohtaja ja markkinointitoimisto Sherpan hallituksen puheenjohtaja. Kirjoitus on julkaistu Markkinointi & Mainonnassa (13/2018).

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö