Statistiikka ja numerot ovat siis tiedossa. Video on lopullisesti kaappaamassa ”sisältökuninkaan” titteliä. On selvää että osalla yrityksistä ja brändeistä on jo olemassa oleva videostrategia, usein yhteistyössä mainostoimiston kanssa. Tästäkin huolimatta liian usein toistetaan aloittelijoiden virheitä ja päätelmiä siitä, miltä digitaalisen videon pitäisi näyttää ja miten pitäisi toimia.

Tässä lista viidestä hyvästä säännöstä kohti parempaa videosisältöä.

1.Varasta katsojan huomio välittömästi

Tämä sääntö alkaa olla jo tuttu. Tästä huolimatta monet nettivideot edelleen alkavat staattisilla logoilla tai hitailla avausanimaatioilla. On tärkeää varmistaa, että video vie katsojan huomion ja herättää tunnetilan jo ensimmäisestä sekunnista lähtien.

2. Älä viivyttele brändisi esittelemistä

Kun olet saanut katsojan huomion, älä odottele videon loppuun ennen kuin sitoutat sisällön brändiisi. Monet mainostoimistot ja luovat ammattilaiset suunnittelevat tyypillistä TV-mainontaa, missä viesti kiteytetään mainoksen lopussa. Tämän kaavan ongelma netissä on se, että vaikka kuinka mielenkiintoista sisältö olisi, osa katsojista keskeyttää katsomisen joka tapauksessa, jolloin kliimaksiin ei päästä ja tilaisuus on menetetään.

3. Katsomiskerrat eivät ole kaikki kaikessa

Videon katsomiskerrat ovat vain pieni osa siitä, mitä brändi voi videolla saavuttaa. Suosittelen sisällyttämään videoihin useita brändiin liittyviä Call-to-Actioneita läpi videon. Kun katsojan huomio on tavoitettu, on tärkeää tarttua tilaisuuteen. Helppo tapa tehdä se on tarjota katsojalle erilaisia mahdollisuuksia toimia välittömästi. Se voi olla mahdollisuus kanavatilaukseen, pyyntö katsoa lisää tarjolla olevaa sisältöä, suunnistaa nettikauppaan, uutiskirjeen tilaus tai joku muu vaihtoehto. On tärkeää, että tähän voidaan asettaa tavoitteita ja niitä on myös helppo mitata. Erilaisten Call-to-Actioneiden lisäksi YouTube ja yksityiset videoalustat tarjoavat tänä päivänä katsojalle mahdollisuuden tarttua suoraan interaktiivisiin elementteihin videolla, joilla voidaan kannustaa yleisöä toimimaan.

4. Räätälöi videosi kohderyhmällesi relevantteja kanavia varten

Ottaen huomioon eri markkinoiden vaihtelevat mobiilikäytön määrät, joudumme usein opastamaan asiakkaita, jotka haluavat muokata nykyisiä (usein TV) kampanjoitaan internetin eri kanaviin sopiviksi. Kun on kyse nettivideosta, sitä katsotaan 80-prosenttisesti mobiililaitteessa. Tarinankerronnallisesta näkökulmasta tämä tarkoittaa, että mahtavat, laajat maisemakuvat eivät ole niin mahtavia tai laajoja puhelimen näytöllä. Yhteyksien nopeudet ja viiveet on syytä ottaa huomioon, samalla myös kanava vaikuttavat esitystapaan. Suurin osa YouTube-käyttäjistä pitää puhelinta poikittain, kun taas Facebook-videot katsellaan yleensä pystyssä. YouTube-videot katsotaan lähes aina äänten kanssa, toisin kuin useat Facebook-videot.

5. Älä aliarvioi budjettiasi, vaan tee pitkän matkan suunnitelmia

Mitä asiakkaat haluavat eniten on enemmän sisältöä samaan hintaan. Kun on budjetoitu videokanavan perustamista varten usein huomataan, että asiakkaiden pitäminen sitoutuneina ja korkeampien hakutulosten saavuttamiseksi vaaditaan jatkuvuutta. Kanaville täytyy tuoda sisältöä jatkuvasti. Aikaisemmin videotuotanto oli kertaluontoista, mutta nykyaikana brändit tarvitsevat satoja videoita pysyäkseen pinnalla. Tämä on tietysti musiikkia korville meidän tapaisille tuotantopartnereille, jotka tarjoavat pitkäaikaisia suunnitelmia videosisällöstä kuudesta kahteentoista kuukautta eteenpäin. Pitkäaikaiset suunnitelmat ovat myös tehokkaampia. Sen sijaan, että asiakkaalle tuotettaisiin kaksi televisiomainosta vuodessa tarpeen mukaan, me voimme tuottaa 30 tai 40 digitaalista videojulkaisua samalla budjetilla.

Kuka:

Chimney Group in Suomen maajohtaja Ville Silventola. Chimneyn luova videoyhtiö työllistää 400 henkilöä 13 maassa, he tuottavat “mitä tahansa liikkuvaa sisältöä” kokoillan elokuvista draamasarjoihin ja digitaaliseen mainontaan. Chimney tekee yhteistyötä brändien kuten PwC, Clas Ohlson, Unilever, Sony ja mm. Asics in kanssa.