totuus

Kati Haapakoski 19.5.2017 07:00

Uskomaton menestys, mutta totta kuitenkin

Karoliina Paavilainen
Kati Haapakoski on M&M:n uutispäällikkö.

Musti ja Mirri osoittaa, että suomalaisilla on kaikki mahdollisuudet menestyä erikoiskaupassa.

Markkinointi & Mainonta valitsi Vuoden markkinointijohtajaksi 2017 Mustin ja Mirrin toimitusjohtajan Mika Sutisen. Sutisen johdolla Mustista ja Mirristä on muodostunut selkeä, tunnistettava erikoiskauppa. Yrityksen liikevaihto ja -tulos ovat kasvaneet sekä Suomessa että ulkomailla.

Mustilla ja Mirrillä on yli miljoona kanta-asiakasta, joista noin puolet on Suomessa. Se on jo sinänsä saavutus.

Liiketoiminta kehittyy jatkuvasti. Yritys on ryhtynyt tarjoamaan myös eläinlääkärin palveluja. Suomeen avautuu tänä vuonna kolme Vettris-klinikkaa, ja Sutisen mukaan tarkoitus on edetä nopeasti valtakunnalliseksi.

Markkinointi liittyy kaikkeen toimintaan Mustissa ja Mirrissä. Kaupan tavoitteena on tuottaa asiakkaille lisäarvoa, ja se haluaa osoittaa olevansa asiakkaansa näköinen. Valtaosa asiakkaista on lemmikinomistajia, joten yritys kehittää tapoja pitää yhteyttä lemmikin elinkaareen. Asiakkaan tarpeet ovat ensisijaisia.

Myös henkilöstöstä yritys huolehtii. Se kouluttaa esimerkiksi eläintenhoitajia myyjiksi. Työntekijöiden asiantuntemus ja kiinnostus näkyvät asiakkaalle asti. Lemmikkieläimet ovat tervetulleita myymälöihin.

Musti ja Mirri on tähän asti ollut menestys, jota on rakennettu järjestelmällisesti ja määrätietoisesti. Sen toimintatavoista voivat ammentaa muutkin. Mikä parasta, Musti ja Mirri osoittaa, että suomalaisilla on kaikki mahdollisuudet menestyä erikoiskaupassa – sekä Suomessa että sen ulkopuolella.

Teksti on julkaistu M&M-lehden numerossa 10/2017.

Brändit

23.02.2018 13:39

Nokia nousee tuhkasta: Brändiarvo kasvoi 71 prosenttia

Tuore raportti julistaa Nokian maailman nopeiten kasvavaksi brändiksi teleliikenteen infrastruktuuriin erikoistuneissa yrityksissä. Elisa ja DNA ylsivät 300 arvokkaimman teleoperaattoribrändin joukkoon.

Kommentti

23.02.2018 09:52

Toimisto, mitä oikein teet?

Jos potentiaaliset asiakkaat eivät tiedä, mitä ne markkinointi-, viestintä-, media- tai digitoimistolta voivat ostaa, heistä ei koskaan tule asiakkaita.