Pia Grahn on Regin toimitusjohtaja ja hän haastattelee Vuoden Toimisto 2019-osaanottajia, vuorossa Arif Samaletdin, Mirumin toimitusjohtaja.

Moi Arif Samaletdin ja tervetuloa mukaan Vuoden Toimisto 2019-tutkimukseen! Olette mukana jo kolmatta vuotta. Mitä tämä merkitsee teille?

”Ne, jotka tuntevat minut tietävät, että olen vuosien saatossa aina tietyin väliajoin kyseenalaistanut alan kilpailuja, jossa kollegat keskenään vertailevat toisiansa, monesti kavereitaan ja vanhoja kollegoitansa.”

”En kritisoi työn luovan laadun arviointia, mutta koen erittäin tervetulleeksi sen, että asiakkaiden mielipiteet ja näkemykset toimistoista nostetaan siihen arvoon, jonka ne ansaitsevat. Itselleni, tämän tutkimuksen ja tulosten analysointi on yksi vuoden kohokohdista, se antaa meille faktaa siitä, miten olemme onnistuneet viemään kehityskohteita läpi ja miten ne konkreettisesti tuovat arvoa meidän asiakkaille.”

"Kaiken tämän lisäksi, Vuoden Toimisto-tutkimus on toiminut meille katalysaattorina uusien palveluiden ja liiketoimintojen kehittämisessä ja perustamisessa. Tästä uusimpana todisteena, meidän keväällä perustettu analytiikka- ja kasvumarkkinointiyksikkö.”

Vuoden toimisto on jokavuotinen tutkimus, jossa ne toimistot palkitaan, joilla ovat tyytyväisimmät asiakkaat. Tämän vuoden uutuus on mm erikoismaininta suurille toimistoille, +10 M. Mitä mieltä olet tästä?

”Näen, että tämä on tervetullut maininta. Uskoisin puhuvani kaikkien yritysten puolesta, jotka ovat kasvattaneet yrityksen tietyn rajan yli, kun sanon, että siinä on edessä aivan uudenlaiset haasteet ja mahdollisuudet ja sen myötä suurten toimistojen vertailu keskenään antaa varmasti toimistoille, kuten myös asiakkaille sekä mahdollisille uusille työntekijöille hyvin arvokasta tietoa.”

Olet itse melko uusi toimitusjohtajana. Miten kuvailisit suuria toimistoja Suomessa, onko niitä monta ja miten he voivat?

”Suuria toimistoja yhdistää varmasti se, että olemme kukin rakentaneet moniulotteisen liiketoiminnan eri palvelualoista ja osaajista. Se, miten nämä yritykset voivat, riippuu panostamisesta kasvun lisäksi yrityskulttuuriin ja työntekijöihin. Uskoisin, että vointi on varmasti erittäin hyvä ja eteenpäin katsova. Kategorisoinnista riippuen, sanoisin, että yrityksiä on Suomessa alle 10.”

Teidän Mirum-toimisto Ruotsissa on myös mukana tänä vuonna, ensimmäistä kertaa. Onko tämä Pohjoismainen ote teille kiinnostava/tärkeä?

”Mirumin Ruotsin toimistolla on todellinen kasvuvauhti päällä ja äärimmäisen positiivinen vaihe laadun ja osaajienkin näkökulmasta. Osaamistamme kohtaan on suurta kiinnostusta Ruotsissa ja se alkaa näkyä myös kasvussa sekä mediankin puolella. Monet suomalaiset brändit ja yritykset näkevät Ruotsin ja Pohjoismaat yleisesti kasvumarkkinoina ja näemme entistä enemmän tarvetta auttaa asiakkaitamme tässä kasvussa.”

Millä mielellä lähdette itse mukaan ja mitä voitto teille merkitsisi?

”Olen todella utelias näkemään, miten olemme asiakkaiden silmissä onnistuneet kehittymään verrattuna edellisiin vuosiin ja kilpailukenttään. Voittaminen on luonnollisesti aina mukavaa, mutta näemme tämän enemmänkin yhtenä useita keinosta, joiden avulla priorisoimme Mirumin kehitystoimenpiteitä ja varmistamme kiinnostavuutemme asiakkaiden, tulevaisuuden työntekijöiden ja, mitä tärkeintä, nykyisten mirumilaisten silmissä.”

Kiitos Arif!

Pia Grahn, Toimitusjohtaja, Regi