Pari viikkoa sitten, 12. helmikuuta, julkistimme myös tämän vuoden Vuoden Toimisto -tutkimuksen kärkitoimistot. Vuoden Toimisto -tutkimus kartoitti kolmatta kertaa suomalaismainostajien näkemyksiä toimistoista ja palkintogaalassa Bio Rex:issä palkittiin kahdeksan toimistoa, kahdeksassa kategoriassa!

Onnea kaikille Suomalaisille voittajille – ja erityisesti näille kahdelle, jotka ylsivät voittopallille jo toisena vuonna! Agency Leroy ja OIKIO Digital Performance Agency säilyttivät hienolla tavalla ykköspaikkansa. Tämä on kova saavutus ja tiedän itse, kuinka paljon työtä ja aikaa tämä on vaatinut! Hienosti tehty!

Vuoden Toimisto -tutkimus on järjestetty Suomessa nyt kolmena vuonna. Ruotsissa meillä on nyt meneillään jo 19. vuosi ja sen takia voimme myös nähdä mitä tutkimus merkitsee toimistoille, niiden asiakassuhteille ja niiden hyvinvoinnille.

Monet toimistot voittavat vain kerran. Mutta on toimistoja, jotka ovat voittaneet useampia kertoja. Tänä vuonna puolet voittajista ovat vuosien aikana voittaneet ennen: mm Forsman & Bodenfors (suurimmat mainostoimistot), Doberman (suurimmat digitoimistot) Tre Kronor Media (mediatoimistot) ja Ellermore (mainostoimistot, suuret) ovat kaikki voittaneet ennen.

Tre Kronor Media ja Ellermore ovat voittaneet viimeiset kolme vuotta, joten niiden saavutus on todella mahtava ja nämä toimistot ovat myös tunnettuja Ruotsissa.

Samanaikaisesti puolet tämän vuoden voittajista ovat uusia. Mm Byn (mainostoimistot, pieni), Bond (mainostoimistot keskisuuri) ja Awave (digitoimistot keskisuuri) ovat kaikki uusia voittajia.

Myös Suomessa meillä oli tänä vuonna jopa 6 uutta voittajatoimistoa. Se on mielestäni todella hienoa, että kaikilla on Vuoden Toimisto -tutkimuksessa ihan sama mahdollisuus ykköspaikalle. Se on mahdollista, koska Vuoden Toimisto ei ole ”tavallinen mainoskilpailu", vaan asiakastyytyväisyystutkimus jossa fokuksena on omien asiakkaiden näkemys ja tyytyväisyys yhteistyöhön.

Sen takia voittaminen yhden kerran on todella hienoa. Mutta pitkäjänteisyys on valttia ja ne toimistot, jotka yltävät voittopallille jopa kaksi kertaa ovat omassa liigassaan.

Suomen maratonliigassa on nyt 4 toimistoa, jotka ovat voittaneet kaksi kertaa: Bob the Robot ja Republic of Communications (2017 ja 2018), ja Agency Leroy ja OIKIO (2018 ja 2019). Te olette nyt Suomen maratonlistalla – tsemppiä ensi vuodeksi teille ja kaikille osanottajille!

Pia Grahn, Toimitusjohtaja, Regi