Palvelut

Annamari Typpö 25.3.2017 09:21

Foodora pyöräilee jo 53 maailman kaupungissa

Pekka Karhunen
Foodora Finlandin toimitusjohtaja Ville Vasaramäki epäili aluksi katupromootion onnistumismahdollisuuksia, mutta huomasi olevansa väärässä.

Ulkomaille kannattaa lähteä vaikka hieman raakileenakin.

Ravintolaruokaa kotiin kuljettavan Foodoran toimitusjohtaja Ville Vasaramäki haastaa startupit ja uutta liiketoimintaa suunnittelevat vanhat yritykset katsomaan rohkeasti Suomen ulkopuolelle. Lähestymistapa, jossa pyritään ensin ottamaan kotimarkkina haltuun ja lähdetään vasta sitten valmiilla tuotteella maailmalle, on hänen mukaansa "puutaheinää".

"Tuote ei ole ikinä valmis, ja Suomi on niin pieni ja erikoislaatuinen markkina, ettei täältä saa riittävästi sellaista asiakaspalautetta, joka auttaisi kehittämään tuotetta eteenpäin. Kannattaa ennemmin mennä raakileena katselemaan, miten niitä meidän mustikoita ja mansikoita voisi Dubaissa myydä", Vasaramäki toteaa.

Foodoran pinkit pyörät ovat tuttu näky jo 53 kaupungissa ympäri maailman. Matka käynnistyi Münchenistä lokakuussa 2014. Huhtikuussa 2015 pääkonttori siirtyi Berliiniin, ja siitä alkoivat nopean globaalin laajentumisen kuukaudet.

"Laajenimme kertaheitolla kymmeneen maahan ja kolmeen maanosaan. Se oli eräänlainen alkuräjähdys", Vasaramäki sanoo.

Helsinki tuli mukaan heti alussa. Toiminta käynnistyi neljän hengen voimin, nyt väkeä on noin 350.

Lue lisää Foodorasta sekä suomalaisten Ambroniten ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan viennistä tuoreesta Markkinointi&Mainonta-lehdestä.

Tilaa M&M nyt

M&M:n tilaajana saat markkinointia laajasti käsittelevän lehden kahden viikon välein.

Täytä nimi- ja osoitetietosi alla oleviin kenttiin. Tilauksesi välittyy lehden tilaajapalveluun. Tähdellä (*) merkityt ovat pakollisia.

Lehden saajan tiedot
Maksajan tiedot (jos eri kuin tilaaja)

Tilausehdot

Kestotilaajana saat lehtesi aina edullisimmin. Kestotilaus on voimassa niin kauan kuin haluat ja jatkuu automaattisesti valitsemallasi laskutusjaksolla (12 kk tai 6 kk), kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan jollei toisin ilmoiteta ja ellei tilausta peruta. Vuodessa ilmestyy 22 numeroa.

Hinnat on voimassa toistaiseksi ja koskee vain kotimaan toimituksia, ulkomaille postimaksulisä. Arvonlisävero sisältyy hintaan.

Nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksii. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Talentum Media Oy:n tilaajapalveluun.

Tilaajapalvelun yhteystiedot

Talentum Median tilauspalvelun yhteystiedot:

Puhelin: 020 442 4100 *)
Sähköposti: tilpal@talentum.fi
PL 920
00101 Helsinki

*) Puheluhinnat (sis. alv 24 %):
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.
Ulkomailta ao. maan ulkomaanpuhelumaksu.

Kommentti

19.03.2019 11:37

Oi vaalihuuma, missä viivyt?

Suomessa vieraileva turisti ei huomaa mistään, että eduskuntavaaleihimme on alle kuukausi aikaa. Milloin vaalimainonta käynnistyy toden teolla?