Kauppa

Laura Kukkonen 26.1.2018 08:05

Hehku syntyi puhtaalta pöydältä - "Meillä ei ole ikinä valmis konsepti"

Karoliina Vuorenmäki
Hehkun toimitusjohtaja Tuomas Mattelmäki luotsaa ketjua, joka avaa tämän vuoden aikana 30 myymälää ja luo valmiina ketjuna Suomeen jopa 1000 uutta työpaikkaa.

Keskon ja Oriolan Hehku on avannut ensimmäiset myymälänsä. Uutta hyvinvoinnin markkinaa kauhovan ketjun rakentaminen on mittakaavaltaan poikkeuksellinen.

Henkilökunta on jo hetken harjoitellut Hehkun todellisuutta. Forumin ja Vantaan Koivukylän myymälät ja verkkokauppa avautuivat torstaina 25. tammikuuta.

Avajaiset ovat vasta uuden ketjun alku. Hehkun tekemiseen on omaksuttu jatkuvan kehittämisen malli valikoimaan, verkkokauppaan ja kauppapaikkoihin.

”Haluaisin ajatella niin, että meillä ei ole ikinä valmis konsepti. Olemme valmiit avaamaan hetkellä millä hyvänsä ja siitä se matka vasta alkaa”, Hehkun digipalveluiden myyntijohtaja Taiju Jaatinen sanoo.

Hehkun kolmen myymäläkoon liikkeet sijoittuvat asiakasvirtojen äärelle, kuten kauppakeskuksiin, kaupunkien keskustoihin ja K-Citymarketien etutiloihin.

Myös kauppapaikoissa Hehku aloittaa tunnustellen. Mitään mallia ei ole lyöty lukkoon.

”Testaamme, missä kauppojen kannattaa olla. Kokemusten perusteella voimme jo tänä vuonna sanoa, mikä toimii ja mikä ei”, markkinointijohtaja Marjo Jalava sanoo.

”Lähdemme liikkeelle isoimmilta paikkakunnilta. Helsingin keskusta on kiinnostava paikka testata konseptia. Koivukylästä Vantaalta saadaan toisenlainen kokemus, kun myymälä sijaitsee K-Citymarketin etutilassa”, hän jatkaa.

Myös markkinointiviestinnän kumppaneiden työ jatkuu. Frankly Partnersin Heidi Jungarin mukaan on tärkeää seurata, miten asiakkaat kokevat brändin, tuotteet ja palvelut.

Hasan & Partners Groupin Dan Rönnqvist uskoo Hehkun ilmeen, konseptin ja brändin isojen linjojen onnistumiseen.

”Katsomme, miten suomalaiset ottavat Hehkun vastaan, ja kaipaako konsepti hienosäätöä. On vaikea ajatella, että siinä tehtäisiin jotain dramaattista. Kyse on nyanssien ja painopisteiden hakemisesta.”

Hän toteaa, että Hehkussa on elementtejä, joille on annettava sijaa kehittyä.

”Verkkokauppa ei ole lajina helppo. Heti alussa sitä vertaillaan maailman parhaisiin, kuten Amazon, Spotify tai Airbnb. Kun kaikki rakennetaan alusta asti itse, pitää asiakaskokemuksen kehittymistä seurata herkällä korvalla.”

Hehkun verkkokaupassa korostuu nopea evoluutio. Hehku aikoo reagoida sekä verkosta kerättävään dataan että asiakaspalautteeseen.

”Kun kaupat avautuvat, näemme miten myynti lähtee käyntiin ja mitkä tuotteet tarvitsevat lisää markkinointia”, Jaatinen kertoo.

Lue lisää Hehkun suunnittelusta, benchmarkeista ja yhteydestä apteekkeihin tuoreesta Markkinointi & Mainonta -lehdestä 2/2018. Tutustu myös myymälään videon kautta täällä.

Tilaa M&M nyt

M&M:n tilaajana saat markkinointia laajasti käsittelevän lehden kahden viikon välein.

Täytä nimi- ja osoitetietosi alla oleviin kenttiin. Tilauksesi välittyy lehden tilaajapalveluun. Tähdellä (*) merkityt ovat pakollisia.

Lehden saajan tiedot
Maksajan tiedot (jos eri kuin tilaaja)

Tilausehdot

Kestotilaajana saat lehtesi aina edullisimmin. Kestotilaus on voimassa niin kauan kuin haluat ja jatkuu automaattisesti valitsemallasi laskutusjaksolla (12 kk tai 6 kk), kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan jollei toisin ilmoiteta ja ellei tilausta peruta. Vuodessa ilmestyy 22 numeroa.

Hinnat on voimassa toistaiseksi ja koskee vain kotimaan toimituksia, ulkomaille postimaksulisä. Arvonlisävero sisältyy hintaan.

Nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksii. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Talentum Media Oy:n tilaajapalveluun.

Tilaajapalvelun yhteystiedot

Talentum Median tilauspalvelun yhteystiedot:

Puhelin: 020 442 4100 *)
Sähköposti: tilpal@talentum.fi
PL 920
00101 Helsinki

*) Puheluhinnat (sis. alv 24 %):
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.
Ulkomailta ao. maan ulkomaanpuhelumaksu.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö