Vienti

Annamari Typpö 24.3.2017 07:01

Kiinassa on kukon vuosi – suomalainen Kukko-olut kiinnostaa

Juha Sinisalo
Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtajan Rami Aarikan mukaan esimerkiksi Kukon maku ja visuaalinen ilme ovat saaneet kiitosta.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tähtää Yhdysvaltain lisäksi Aasiaan.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas otti ensimmäiset haparoivat askeleensa ulkomailla 2000-luvun alussa, jolloin se vei Kanadaan pieniä eriä siideriä.

"Se oli siiderin kannalta aivan liian aikaisin", toteaa toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Nyt kun elintarvikevienti on pinnalla, Laitilaankin satelee yhteydenottoja. Maailmalle pitäisi saada siideriä, lonkeroa ja olutta. Kukko-olut kiinnostaa etenkin kukon vuotta viettävässä Kiinassa.

"Vielä meillä ei ole varsinaista kansainvälistymisstrategiaa, mutta aika selvä kuva kuitenkin. Aasia on vielä lähtökuopissaan, mutta kasvu tulee olemaan kovaa", Aarikka arvioi.

Niinpä Laitilakin tähtää Yhdysvaltain ohella Aasiaan. Oluen ohella itään virrannee tulevaisuudessa siideriä.

"Suomi on siiderissä 15 vuotta edellä, mutta nyt sen kulutus on kasvussa myös maailmalla. Suomalaisten marjojen hyödyntäminen siiderissä kiinnostaa."

Aarikka kertoo hiljattain Laitilassa vierailleesta eteläkorealaisseurueesta, joka ihastui mustikkasiideriin.

"Heiltä tuli heti tarjouspyyntö."

Lue lisää muun muassa suomalaisen Ambroniten ja saksalaisen Foodoran vientitoimista tuoreesta Markkinointi&Mainonta-lehdestä.

Tilaa M&M nyt

M&M:n tilaajana saat markkinointia laajasti käsittelevän lehden kahden viikon välein.

Täytä nimi- ja osoitetietosi alla oleviin kenttiin. Tilauksesi välittyy lehden tilaajapalveluun. Tähdellä (*) merkityt ovat pakollisia.

Lehden saajan tiedot
Maksajan tiedot (jos eri kuin tilaaja)

Tilausehdot

Kestotilaajana saat lehtesi aina edullisimmin. Kestotilaus on voimassa niin kauan kuin haluat ja jatkuu automaattisesti valitsemallasi laskutusjaksolla (12 kk tai 6 kk), kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan jollei toisin ilmoiteta ja ellei tilausta peruta. Vuodessa ilmestyy 22 numeroa.

Hinnat on voimassa toistaiseksi ja koskee vain kotimaan toimituksia, ulkomaille postimaksulisä. Arvonlisävero sisältyy hintaan.

Nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksii. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Talentum Media Oy:n tilaajapalveluun.

Tilaajapalvelun yhteystiedot

Talentum Median tilauspalvelun yhteystiedot:

Puhelin: 020 442 4100 *)
Sähköposti: tilpal@talentum.fi
PL 920
00101 Helsinki

*) Puheluhinnat (sis. alv 24 %):
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.
Ulkomailta ao. maan ulkomaanpuhelumaksu.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö