Vienti

Juha-Matti Mäntylä 9.4.2016 09:58

Palvelumuotoilusta tuli vientituote

Antti Mannermaa
Palvelumuotoilutoimisto Hellonin toimitusjohtaja Jaakko Wäänänen.

"Aiomme nousta seitsemän vuoden aikana maailman seitsemän suurimman palvelumuotoiluyhtiön joukkoon", lupaa Hellonin Jaakko Wäänänen.

Palvelumuotoilutoimisto Hellon avasi viime heinäkuussa toimiston Lontoon Knightsbridgeen. Toimistoa johtaa Markus Hohl, hänen lisäkseen Isossa-Britanniassa työskentelee yksi hellonlainen Suomesta sekä muutamia paikallisia freelancereita.

Toimitusjohtaja Jaakko Wäänäsen mukaan yhtiö kansainvälistyy kuitenkin tosissaan.

"Emme perustaneet pelkkää myyntikonttoria. Palkkaamme vakituisia, kunhan kassavirta on saatu käyntiin. Luovalla alalla tällaisen yksikön optimikoko on noin 30 henkilöä", Wäänänen sanoo.

Helsinkiläisen 20-henkisen palvelumuotoilutoimiston kasvustrategian nimi on seitsemän kertaa seitsemän.

"Aiomme nousta seitsemän vuoden aikana maailman seitsemän suurimman palvelumuotoiluyhtiön joukkoon", Wäänänen selittää.

Toinen maailmalle tähtäävä suomalainen palvelumuotoilija on 45-henkinen Leadin. Tamperelaisyhtiö aloitti liiketoiminnan Isossa-Britanniassa viime vuoden alussa, tänään Walesin Swanseassa työskentelee kymmenkunta leadinilaista.

"Me olemme uskoneet jo pitkään, että kestävä kasvu tulee ulkomailta. Ja mieluusti monesta maasta", toimitusjohtaja Topi Koskinen sanoo.

"Kolmen vuoden kuluessa avaamme toisen pisteen lähempänä Lontoota, ja sen lisäksi toimiston joko USA:ssa tai Saksassa."

Palvelumuotoiluyhtiö Palmu oli kolme vuotta sitten jo aloittanut Tanskassa, mutta joutui tuolloin palaamaan kotiin.

Nyt Palmu rakentaa jälleen ulkomaille yritystoimintaa. Yhtiöllä on kuusihenkinen tiimi singaporelaisessa Ideactio-yrityksessä.

Mitä palvelumuotoilu on, millaisilla caseilla suomalaisyhtiöt maailmaa valloittavat ja miksi asiantuntemus on arvokasta vaikka höhmäinen palvelumuotoilu-termi lopulta painuisikin unholaan? Lue lisää tuoreimmasta Markkinointi & Mainonnasta.

Tilaa M&M nyt

M&M:n tilaajana saat markkinointia laajasti käsittelevän lehden kahden viikon välein.

Täytä nimi- ja osoitetietosi alla oleviin kenttiin. Tilauksesi välittyy lehden tilaajapalveluun. Tähdellä (*) merkityt ovat pakollisia.

Lehden saajan tiedot
Maksajan tiedot (jos eri kuin tilaaja)

Tilausehdot

Kestotilaajana saat lehtesi aina edullisimmin. Kestotilaus on voimassa niin kauan kuin haluat ja jatkuu automaattisesti valitsemallasi laskutusjaksolla (12 kk tai 6 kk), kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan jollei toisin ilmoiteta ja ellei tilausta peruta. Vuodessa ilmestyy 22 numeroa.

Hinnat on voimassa toistaiseksi ja koskee vain kotimaan toimituksia, ulkomaille postimaksulisä. Arvonlisävero sisältyy hintaan.

Nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksii. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Talentum Media Oy:n tilaajapalveluun.

Tilaajapalvelun yhteystiedot

Talentum Median tilauspalvelun yhteystiedot:

Puhelin: 020 442 4100 *)
Sähköposti: tilpal@talentum.fi
PL 920
00101 Helsinki

*) Puheluhinnat (sis. alv 24 %):
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.
Ulkomailta ao. maan ulkomaanpuhelumaksu.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö