Sosiaalinen media

Aleksi Ylä-Anttila 9.4.2018 08:03 päivitetty 9.4.2018 12:32

Somecon Minna Valtari: "Sosiaalinen media ei ole vain markkinoinnin asia"

Pekka Karhunen
Minna Valtari kiinnostui sosiaalisesta mediasta ja sen yrityksille tarjoamista kasvumahdollisuuksista ollessaan viestinnän jatkokoulutuksessa Yhdysvalloissa 2010-luvun alussa. "Suomessa hyvin harva yritys piti sosiaalista mediaa tuolloin millään tavoin merkittävänä osa-alueena”, Valtari kertoo.

Yritys voi kehittää liiketoimintaansa sosiaalisen median avulla. Se edellyttää kuitenkin yrityksen johdon, markkinoinnin, viestinnän, myynnin sekä asiakaspalvelun yhteispeliä, arvioi Somecon Minna Valtari.

Sosiaalisen median kanavat, kuten Facebook ja Instagram, ovat nousseet massamedioiksi. Suomalaisista jo 2,7 miljoonaa käyttää Facebookia ja 1,7 miljoonaa Instagramia.

Myös yritykset ovat sosiaaliseen mediaan erikoistuneen viestintätoimisto Somecon hallituksen puheenjohtajan ja strategin Minna Valtarin mukaan kiinnostuneet sosiaalisen median mukanaan tuomista mahdollisuuksista liiketoiminnan kehittämisessä.

Kasvu on näkynyt myös Somecolla. Aluksi toimisto auttoi asiakkaita tuottamaan sisältöä digitaalisiin kanaviin. Sittemmin työnkuva ja osaaminen ovat laajentuneet huomattavasti sosiaalista mediaa laajemmalle.

Keskeisintä on Valtarin mukaan määritellä yhdessä asiakkaan kanssa sisältöstrategia, joka tukee liiketoiminnallisia tavoitteita ja yrityksen missiota.

"Jotta sisällöillä ja sosiaalisella medialla voidaan aidosti kehittää liiketoimintaa, tarvitaan yrityksen johdon, markkinoinnin, viestinnän, myynnin sekä asiakaspalvelun yhteispeliä. Sosiaalinen media ei ole vain markkinoinnin asia."

Somecon liikevaihto oli viime vuonna 1,45 miljoonaa euroa. Myyntikate kasvoi 35 prosenttia ja oli 1,26 miljoonaa euroa.

Valtari siirtyi maaliskuun alussa toimitusjohtajan paikalta Somecon hallituksen puheenjohtajaksi ja strategiksi. Toimitusjohtajaksi tuli johtavana sisältöstrategina toiminut Maarit Niemelä.

Yhdysvalloissa sosiaalisen median kasvusta kiinnostunut Valtari halusi tässä tilanteessa tehdä pelkän liiketoiminnan kehittämisen sijasta myös enemmän asiakastyötä.

"Kiinnostus uusien teknologioiden yrityksille ja organisaatioille mahdollistamaan viestintään oli syy lähteä yrittäjäksi", Valtari kertoo.

Lue Minna Valtarin koko haastattelu tuoreesta Markkinointi & Mainonta -lehdestä 7/2018.

Tilaa M&M nyt

M&M:n tilaajana saat markkinointia laajasti käsittelevän lehden kahden viikon välein.

Täytä nimi- ja osoitetietosi alla oleviin kenttiin. Tilauksesi välittyy lehden tilaajapalveluun. Tähdellä (*) merkityt ovat pakollisia.

Lehden saajan tiedot
Maksajan tiedot (jos eri kuin tilaaja)

Tilausehdot

Kestotilaajana saat lehtesi aina edullisimmin. Kestotilaus on voimassa niin kauan kuin haluat ja jatkuu automaattisesti valitsemallasi laskutusjaksolla (12 kk tai 6 kk), kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan jollei toisin ilmoiteta ja ellei tilausta peruta. Vuodessa ilmestyy 22 numeroa.

Hinnat on voimassa toistaiseksi ja koskee vain kotimaan toimituksia, ulkomaille postimaksulisä. Arvonlisävero sisältyy hintaan.

Nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksii. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Talentum Media Oy:n tilaajapalveluun.

Tilaajapalvelun yhteystiedot

Talentum Median tilauspalvelun yhteystiedot:

Puhelin: 020 442 4100 *)
Sähköposti: tilpal@talentum.fi
PL 920
00101 Helsinki

*) Puheluhinnat (sis. alv 24 %):
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.
Ulkomailta ao. maan ulkomaanpuhelumaksu.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kampanjacheck

17.07.2019 08:12

Helsingin Sanomien viesti Trumpille ja Putinille levisi maailmalle vuosi sitten

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat Helsingissä vuosi sitten. Helsingin Sanomien ja TBWA\Helsingin kampanja Welcome to the Land of Free Press on sen jälkeen kerännyt mainetta ja palkintoja. M&M julkaisee nyt verkossa kampanjan taustoista kertovan juttunsa viime elokuulta.