M&M Toimistot 2018

Ville Perttula 16.11.2018 09:17

Tappiokierteestä kärsinyt SEK kampesi itsensä pinnalle ja teki melkein miljoonan tuloksen – "Fuusio oli äärettömän elintärkeä"

Antti Mannermaa
SEKin toimitusjohtaja Jaakko Rantalan uskoo hyvään työkulttuuriin.

Vielä vuotta aiemmin SEKin tulos oli 575 000 euroa miinuksella.

Tappiokierteestä kärsinyt markkinointiviestintätoimisto SEK teki elokuussa päättyneellä tilikaudella 12,4 miljoonan euron liikevaihdon ja 980 000 euron tuloksen. Toimiston myyntikate oli 9,4 miljoonaa euroa.

SEKin toimitusjohtajan Jaakko Rantalan mukaan tulos on toimiston paras yli kymmeneen vuoteen. Vielä vuotta aiemmin tulos oli 575 000 euroa miinuksella.

Rantalan mukaan toimisto on nyt keskittynyt päätuotteeseensa eli luovuuteen. Hyvästä iskukyvystä kertoo viimekesäinen Cannesin pronssileijona, jonka toimisto pokkasi Fazerin kanssa lanseeratusta Sirkkaleivästä. Toisena tulokseen vaikuttaneena tekijänä Rantala pitää yhtenäistä työkulttuuria.

"Kun on yhtenäiset arvot ja kaikki tietävät missä mennään, toimisto toimii aidosti kollektiivina: kaikki auttavat toisiaan, eikä toimistossa ole yksilöitä vaan yksi joukkue. Aiempina vuosina täällä on ollut henkilöstötyytyväisyyden kanssa ongelmia, mutta nyt työntekijät ovat tyytyväisiä."

SEK osti viime tilikaudella kaksi analytiikkataloa Super Analyticsin ja Qurun, joka on edelleen omaa yhtiönsä. SEK nivoi kaikki omistamansa erilliset yhtiöt yhdeksi yritykseksi vuonna 2016. Rantala pitää yhtenäistämistä kriittisen tärkeänä SEKille.

"Fuusio oli äärettömän elintärkeä, ilman sitä emme olisi nyt tässä. Fuusio pisti tämän muutoksen käyntiin."

Luvut perustuvat M&M:n toimistojen top 50 -selvitykseen, jonka on tehnyt M&M:n yritystutkija Erkka Felt. Lue koko juttu tuoreesta Markkinointi & Mainonta -lehdestä 20/2018.

Tilaa M&M nyt

M&M:n tilaajana saat markkinointia laajasti käsittelevän lehden kahden viikon välein.

Täytä nimi- ja osoitetietosi alla oleviin kenttiin. Tilauksesi välittyy lehden tilaajapalveluun. Tähdellä (*) merkityt ovat pakollisia.

Lehden saajan tiedot
Maksajan tiedot (jos eri kuin tilaaja)

Tilausehdot

Kestotilaajana saat lehtesi aina edullisimmin. Kestotilaus on voimassa niin kauan kuin haluat ja jatkuu automaattisesti valitsemallasi laskutusjaksolla (12 kk tai 6 kk), kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan jollei toisin ilmoiteta ja ellei tilausta peruta. Vuodessa ilmestyy 22 numeroa.

Hinnat on voimassa toistaiseksi ja koskee vain kotimaan toimituksia, ulkomaille postimaksulisä. Arvonlisävero sisältyy hintaan.

Nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksii. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Talentum Media Oy:n tilaajapalveluun.

Tilaajapalvelun yhteystiedot

Talentum Median tilauspalvelun yhteystiedot:

Puhelin: 020 442 4100 *)
Sähköposti: tilpal@talentum.fi
PL 920
00101 Helsinki

*) Puheluhinnat (sis. alv 24 %):
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.
Ulkomailta ao. maan ulkomaanpuhelumaksu.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö