Brändi 2016

Ismo Virta 23.9.2016 08:01 päivitetty 23.9.2016 09:18

Tesla kiilasi brändikakkoseksi ilman yhtäkään mainosta

Antti Mannermaa
"Me toivomme, että muutkin valmistajat lähtevät sähköautoihin tosissaan", sanoo Teslan markkinoinnista Suomessa vastaava Mia Pelttari.

Tesla ei ole ostanut ensimmäistäkään mainosta Suomessa eikä muualla.

Sähköauto Teslan luoja Elon Musk pitää välillä tiedotustilaisuuksia, mutta pääosan markkinoinnista hoitaa itse auto. Sosiaalisessa mediassa Tesla sentään toimii aktiivisesti. Suomenkin 307 Model S:n omistajaa muodostavat oman Tesla-yhteisönsä.

Markkinointi&Mainonnan ja Taloustutkimuksen Brändien arvostus 2016 -tutkimuksen vastaajatkin olivat ihastuneet Teslaan. Se kiihdytti vanhojen listojen ulkopuolelta suoraan kakkoseksi, heti ikisuosikki Mercedes Benzin jälkeen. Taakse jäivät kivikautisilla polttoaineilla Teslan kanssa nopeiden autojen markkinoilla kilpailevat Ferrari ja Porsche.

Tänä vuonna Teslaa on myyty Suomessa vähemmän kuin viime vuonna. Miksi?

”Viime vuonna energiainvestointituella sai pienennettyä yrityksen leasingmaksua noin 500 euroa kuukaudessa. Enää tätä etua ei ole”, selittää  Teslan markkinoinnista Suomessa vastaava Mia Pelttari.

Lue koko juttu perjantaina ilmestyneestä M&M-lehdestä.

Tilaa M&M nyt

M&M:n tilaajana saat markkinointia laajasti käsittelevän lehden kahden viikon välein.

Täytä nimi- ja osoitetietosi alla oleviin kenttiin. Tilauksesi välittyy lehden tilaajapalveluun. Tähdellä (*) merkityt ovat pakollisia.

Lehden saajan tiedot
Maksajan tiedot (jos eri kuin tilaaja)

Tilausehdot

Kestotilaajana saat lehtesi aina edullisimmin. Kestotilaus on voimassa niin kauan kuin haluat ja jatkuu automaattisesti valitsemallasi laskutusjaksolla (12 kk tai 6 kk), kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan jollei toisin ilmoiteta ja ellei tilausta peruta. Vuodessa ilmestyy 22 numeroa.

Hinnat on voimassa toistaiseksi ja koskee vain kotimaan toimituksia, ulkomaille postimaksulisä. Arvonlisävero sisältyy hintaan.

Nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksii. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Talentum Media Oy:n tilaajapalveluun.

Tilaajapalvelun yhteystiedot

Talentum Median tilauspalvelun yhteystiedot:

Puhelin: 020 442 4100 *)
Sähköposti: tilpal@talentum.fi
PL 920
00101 Helsinki

*) Puheluhinnat (sis. alv 24 %):
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.
Ulkomailta ao. maan ulkomaanpuhelumaksu.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö