Comfort Hotel -ketju saapuu Suomeen vuonna 2023, kun Comfort Hotel Helsinki Airport avataan. Tavoitteet ovat kovat ja ketju aikoo kasvaa Pohjoismaissa ja Suomessa vahvasti, kertoo ketjun taustayhtiö Nordic Choice Hotels tiedotteessaan.

Nordic Choice Hotels -ketjun omistaja Petter Stordalen ja LAK Real Estate ilmoittivat syyskuun puolivälissä Suomen kaikkien aikojen suurimmasta hotelliprojektista: 718 huonetta käsittävästä kahden hotellin hotellikompleksista Helsinki-Vantaan lentokentällä. Toisesta näistä hotelleista tulee osa Comfort Hotel -ketjua. Näin Suomen markkinoille rantautuu aivan uusi hotelliketju, joka asemoituu edulliseen hintaluokkaan.

"Emme pääse kovinkaan usein tuomaan uutta hotelliketjua maahan, kuten nyt Comfort Hotel -ketjun saapuessa Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Siitä hyötyvät sekä lentokenttä, jonka hotellitarjonta monipuolistuu, ja matkustajat, joille jää enemmän käyttörahaa hotellista ulos kirjautuessaan", toteaa Nordic Choice Hotelsin Chief Operating Officer Katalin Paldeak.

Comfort Hotel -ketjulla on tällä hetkellä 34 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ketju kasvaa vahvasti erityisesti lentokenttäalueilla.

Tukholmaan Arlandan lentokentälle avataan 503 huonetta käsittävä Comfort Hotel Arlanda Airport tammikuun lopulla. Syksyllä 2020 on vuorossa 604 huonetta käsittävä Comfort Hotel Copenhagen Airport Kastrupin lentokentällä Kööpenhaminassa.

"Kasvamme kohisten. Lentokenttähotelleja on perinteisesti pidetty tylsinä ja kalliina, mutta me osoitamme, että niin ei tarvitse olla. Helsinki-Vantaan lentoasemalle avattava hotelli sijaitsee terminaalirakennuksessa, joten sieltä on hyvin lyhyt matka portille", toteaa hotelliketjun Pohjoismaiden johtaja, senior vice president Anna Spjuth.

Hotellin avaaminen Helsinki-Vantaalle on vasta alkua.

"Comfort Hotel -ketjulla on erittäin kunnianhimoiset tavoitteet. Hotellikonsepti on asiakkaiden mieleen, sillä se tarjoaa edullista majoitusta kaupunkien keskustoissa ja lentokentillä. Nyt avattava hotelli on ensimmäisemme Suomessa, mutta se ei jää viimeiseksi. Kiinnostavia kaupunkeja Suomessa ovat erityisesti Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu", Paldeak toteaa.

Comfort Hotel Helsinki Airportin lisäksi hotellikompleksiin tulee täyden palvelun Clarion-hotelli. Yhteensä hotellikompleksiin tulee 718 huonetta, ravintoloita, neuvottelutiloja, kuntosali ja baareja.

Rakennustyöt käynnistyvät vuonna 2020, ja hotellin on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Projektin budjetti on 120 miljoonaa euroa.

Hotellihankeen taustayhtiöllä on entuudestaan Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella Clarion Hotel Helsinki Airport- ja GLO Hotel Airport -hotellit. Kun uusi hotellikompleksi valmistuu, yhtiöllä on lentokentän alueella neljä hotellia, joissa on yhteensä 1 045 huonetta.

Marriott avaa jo ensi viikolla

Comfort Hotel ei ole ainoa eikä edes seuraava hotelliketju, joka rantautuu tällä vuosikymmenellä Suomeen. Globaalin Marriott-hotelliketjun ensimmäinen täysin uusi hotellirakennus Suomessa avautuu Tampereelle Tampere-talon pääsisäänkäynnin viereen ensi tiistaina. Hotellin nimi on Courtyard by Marriott Tampere City.

Courtyard by Marriott on 37-vuotias hotellibrändi, jonka bisnesidean ytimessä on luoda inspiroiva hotelliympäristö. 11-kerroksisessa Courtyard by Marriott Tampere Cityssä on 229 huonetta, ravintola ja kuntosali. Hotellia operoi Odyssey Hotel Group.