Toimistot

Laura Kukkonen 30.11.2016 15:54 päivitetty 1.12.2016 07:47

358:n toimitusjohtaja ja perustaja lähtivät omilleen

Tommi Kinnunen
Therese Cedercreutzin tehtävä 358:n toimitusjohtajana on tehty ja uudet mielekkäät haasteet odottavat omassa toimistossa.

Therese Cedercreutz ja Peter Barmer perustivat oman toimiston ja ottivat tiimin mukaan 358:sta, jonka hallituksen puheenjohtaja Verneri Leimu vakuuttaa irtautumisen tapahtuneen sovussa.

Mainostoimisto 358:n toimitusjohtajana viime vuoden alkupuolella aloittanut Therese Cedercreutz on lähtenyt perustamaan omaa toimistoa yhdessä 358:n entisen strategiajohtajan ja perustajan Peter Barmerin kanssa.

Vuodesta 2013 alkaen 358:ssa työskennellyt Cedercreutz kertoo M&M:lle, että mukaan lähti myös koko strateginen tiimi, useita henkilöitä. Cedercreutzin ja Barmerin uusi yritys aloitti toimintansa marraskuussa. Varsinaista lanseerausta ei ole vielä tehty.

"Jatkamme samaa tekemistä kuin mitä minä, Peter ja koko tiimi teki 358:ssakin: strategista konsultointia yhdessä yritysten johtoryhmien ja eri toimintojen kanssa", Cedercreutz kertoo.

Cedercreutzin mukaan toimisto myös osti 358:lta kilpailukieltonsa pois ja otti entiset asiakkuudet mukaansa.

"Rakennamme päivä päivältä uutta yritystä ja jatkamme työntekoa. Ei tässä mitään draamaa ole", Cedercreutz vakuuttaa.

Myös 358:n hallituksen puheenjohtajan Verneri Leimun mukaan siirtymä tapahtui ilman dramatiikkaa. Uutta toimitusjohtajaa etsitään parhaillaan "ihan rauhassa", Leimu kertoo.

"Tämä irtautuminen tapahtui sovussa. Sitä on vatvottu ja veivattu jonkin aikaa", Leimu kertoo.

Leimun mukaan Barmerin kanssa oli puhetta irtautumisesta jo keväällä. Cedercreutz kertoo ilmoittaneensa lähdöstään hyvissä ajoin jo alkuvuodesta.

"Toimitusjohtajana tehtäväni oli saada aikaan turnaround. Sen teimme. Nyt haluan keskittyä uusiin mielekkäisiin haasteisiin, enemmän strategisten duunien kautta", myös HappyOrNotin ja Tokmannin hallituksissa istuva Cedercreutz sanoo.

Cedercreutz kertoo, että lähtöpäätöksen taustalla oli halu "keskittyä enemmän auttamaan yrityksiä kasvun luomisessa kommunikaation, innovaation ja designin avulla".

"Siis periaatteessa keskittyä enemmän työskentelyyn strategisella kulmalla", Cedercreutz sanoo.

Joka tapauksessa Cedercreutz jätti 358:iin toimitusjohtajan kokoisen aukon. Lisäksi yrityksestä on irtisanoutunut lyhyen ajan sisällä useita henkilöitä.

"Ihmisiä on lähtenyt eri syistä", Leimu sanoo.

Onko 358:n henkilöstö pienentynyt pysyvästi vai aiotteko rekrytoida uusia työntekijöitä lähteneiden tilalle?

"Kyllä me rekrytään, mutta meidän vinkkelistämme tärkeintä on sopusointu. Olemme etsimässä oikeanlaisia tyyppejä ja toimitusjohtajaa, joka hiffaa sen mitä haluamme tehdä ja pystyy alkaa puskemaan meitä siihen suuntaan", Leimu kertoo.

Cedercreutzin mukaan asiakkaat ovat ottaneet uuden toimiston positiivisesti vastaan.

"Asiakkaat haluavat tehdä yhteistyötä tiettyjen ihmisten kanssa. Kun ilmoitimme asiasta asiakkaille, kaikki sanoivat, että kunhan päästään jatkamaan sitä työtä, jota tähänkin mennessä olemme tehneet, niin kaikki on hyvin", Cedercreutz sanoo.

Leimun mukaan lähtijät ovat jättäneet jälkeensä 358:n vahvan ytimen.

"Se tiimi, joka meillä on tässä, on juuri sitä, mitä me haluamme."

"En näe niin, että tässä tulisi mikään hirveä turbulenssi, vaan tämä on ollut luonteva evoluutio 358:n historiassa. Näen tämän 358:n näkökulmasta hyvänä asiana. Voimme fokusoitua siihen, missä olemme hyviä", Leimu sanoo.

Helsingissä vuonna 2008 perustetun mainostoimisto 358:n liikevaihto kasvoi 4,1 miljoonaan euroon vuonna 2015. Kasvua syntyi 45,1 prosenttia edellisvuoden 2,8 miljoonasta eurosta. Liikevoitto nousi 674 tuhanteen euroon, kun vuonna 2014 yritys oli kirjannut 96,6 tuhatta euroa voittoa. Myös yrityksen myyntikate kasvoi 3,44 miljoonaan vuonna 2015, kun edellisvuonna myyntikate oli ollut 2,45 miljoonaa euroa.

Toimistossa työskenteli 28 työntekijää vuoden 2016 vaihteessa. Toimiston asiakkaita ovat muun muassa HSL ja Arla.

Artikkeliin tehty muokkaus 1.12. kello 7.46. Irtaantuneen strategisen tiimin henkilömäärä muutettu.