Radion uuden toimilupakauden käynnistyessä vuoden 2020 alussa Mediatakojat Oy tuo radiomarkkinoille kaksi uutta kanavakonseptia, Kasarin ja Ysärin. Nimiensä mukaisesti kanavat keskittyvät soittamaan 80- ja 90-lukujen musiikkia.

Kasari aloittaa soittamalla 8 000 kappaletta 80-luvulta ja Ysäri puolestaan pistää paremmaksi soittamalla 9 000 kappaletta peräkkäin ennen kanavan juontojen aloittamista. Kanavien juontajat julkistetaan tammikuun puolessa välissä vain muutamaa päivää ennen kuin he aloittavat uudet ohjelmansa uusilla kanavilla.

Mediatakojien toimitusjohtaja Sampsa Jolma on innoissaan uusien kanavien lanseerauksesta.

”Teimme syksyn aikana kattavat markkinatutkimukset, joiden tuella kehitimme uudet kanavakonseptimme. Löysimme kanaville kiinnostavat juontajat, jotka pääsevät tammikuussa irti lähtötelineistään. Yhteistyö kaupallisen radiotoiminnan markkinajohtajan Bauer Median kanssa alkaa tammikuussa, ja ensi vuonna pääsemme palvelemaan asiakkaitamme laajalla kanavavalikoimalla sekä alueellisesti että valtakunnallisesti”, Jolma sanoo tiedotteessa.

Mediatakojat-konserniin kuuluvat nyt perustettavien valtakunnallisten radiokanavien Kasarin ja Ysärin lisäksi kolme paikallisradiota Radio Pori, Radio Mikkeli ja Turussa toimiva Auran Aallot. Mediatakojien paikallisista kanavista Auran Aallot ja Radio Pori ovat toimineet yhtäjaksoisesti vuodesta 1985, jolloin kaupallinen radiotoiminta vapautui Suomessa.

Vuonna 2018 Mediatakojien liikevaihto oli 2,14 miljoonaa euroa ja liiketulos –80 000 euroa.

Myyntiyhteistyöhön Bauer Median kanssa

Mediatakojat aloittaa vuonna 2020 myyntiyhteistyön Bauer Median kanssa.

Bauer Median toimitusjohtajan Sami Tenkasen mukaan Bauer Median ja Mediatakojien yhteistyö kehittää toimialaa ja audiomarkkinoinnin merkityksellisyyttä entisestään.

”Monipuolinen ja tavoittava kanavaportfoliomme saa Mediatakojien kanavista hyvät, tavoittavuuttamme ja kuunteluosuuttamme kasvattavat kumppanit. Kaupallisen kentän kuunnelluin kanava Radio Nova on tällä hetkellä huippukunnossa ja se mahdollistaa kokonaisuuden rakentamisen laajaksi, kuuntelijoiden ja asiakkaiden monipuolisiin tarpeisiin parhaiten vastaavaksi.”

Bauer Media on Suomen suurin radiotalo ja Euroopan eniten kuulijoita tavoittava radiotoimija. Yli sadan TV- ja radiokanavan lisäksi vuonna 1875 perustettu saksalaislähtöinen perheyritys omistaa ja julkaisee noin 600 aikakauslehteä ja noin 400 digitaalista mediaa maailmanlaajuisesti. Suomessa Bauer Media tavoittaa radio- ja onlinetuotteillaan lähes kolme miljoonaa ihmistä viikoittain. Sen kanavaperheeseen kuuluvat Radio Nova, Iskelmä, KISS, Radio City, Nostalgia, NRJ, SuomiRock, Radio 957, Radio Pooki ja RadioPlay.

Bauer Media Oy:n tilikauden 2018 liikevaihto oli noin 17,4 miljoonaa euroa ja liiketulos miljoona euroa.