Cannes Lions in palkintosade alkoi eilen maanantai-iltana. Tiistaina vuorossa ovat Media, PR, Outdoor, Glass ja Creative Effectiveness -kategorioiden palkinnot. Kategorioiden shortlistoilta ei löydy suomalaisnimiä.

Sen sijaan keskiviikkona palkinto-ohjelmassa on Design-kategoria, jonka shortlistalle nousi Werklig in suunnittelemat Kyrö Distillery Companyn pakkaukset. Shortilla on mukana myös muun muassa Forsman & Bodenfors -toimiston Oatly lle tekemä Wow! No Cow! -design. Myös Landor Associatesin Jérémie Normandinin Wait-pakkausmuotoilu pääsi kisaamaan leijonista.

Media-kategorian shortlistalle ovat päässeet muun muassa jo palkitut Volvo n Interception ja The ALS Associationin Ice Bucket Challenge. Myös Åkestam Holst in Audi lle suunnittelema Snow Rescuers -kampanja on listoilla.

Outdoor-sarjan palkinnoista kisaavat muun muassa Buenos Airesin kaupunkipolkupyöriä markkinoivat La Comunidad -toimiston suunnittelemat työt, jotka saivat jo tunnustusta maanantaina nappaamalla Press-kategorian voiton.

Glass Lionista kisaa 18 shortlistalle valittua työtä, Creative Effectiveness -kategoriassa 27 työtä ja PR-kategoriassa 200 työtä. Lisäksi jo julkistettujen shortlistojen joukossa on Radio-kategoria, jossa kisaa 179 työtä.

Cyber-kategoriassa Google nappasi useita ehdokkuuksia. Product Design -kategorian shortilla ovat muun muassa Volvon Lifepaint-kampanja ja FCB Brasilian Nivea lle suunnittelema, auringossa kärähtävä nukke.

Cannes Lions -mainosfestivaali järjestetään 21.-27. kesäkuuta 2015. Kaikki shortlistat ja voittajat löytyvät Cannes Lionsin sivuilta.

Cannes Lions iin lähetettiin Suomesta tänä vuonna 78 kilpailutyötä.

Artikkelia muokattu 23.6.2015 kello 11.56. Otsikko korjattu ja Design-kategoriaan lisätty tieto Werkligin ehdokkuudesta.