Yrityskaupat

16.4.2012 13:36 päivitetty 4.2.2016 10:14

A-lehdet ostaa Forman Suomen ja Viron toiminnot

A-lehdet ostaa Forma Magazines AB:n Suomen ja Viron yhtiöt. A-lehdet suunnittelee Forman toiminnan yhdistämistä osaksi A-lehtiä nopealla aikataululla.

A-lehdet Oy ja Forma AB ovat allekirjoittaneet tänään maanantaina sopimuksen Forma Publishing Group Oy:n siirtymisestä A-lehdet Oy:lle.

Kauppaan sisältyvät Forma Magazines AB:n Suomen ja Viron yhtiöt. Henkilöstöä Forma Publishing Groupissa on Suomessa noin 45 ja Virossa 17.

Konsernin liikevaihto kasvaa A-lehtien mukaan yritysoston myötä yli 10 miljoonalla eurolla. Konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 91,2 miljoonaa euroa. Konserniin kuuluvat A-lehdet Oy ja sen tytäryhtiöt Markkinointiviestintä Dialogi Oy ja Image Kustannus Oy.

A-lehdet suunnittelee Forman toiminnan yhdistämistä osaksi A-lehtiä nopealla aikataululla.

A-lehtien toimitusjohtajan Juha Blomsterin (kuvassa) mukaan yhtiölle siirtyvät Trendi, Kotivinkki ja Talo&Koti täydentävät loistavasti A-lehtien tuoteportfoliota sekä lukijoiden että mediamyynnin kannalta.

Blomster toteaa, että Forman kautta yhtiö saa Virossa vankan otteen asumisen lehtien segmentistä. Yhtiö tutkii myös mahdollisuuksia lanseerata siellä omia brändejään.

Forma Publishing Groupin toimitusjohtajan Eve Vaasmaan toive täyttyi: hän kertoi M&M:lle marraskuussa toivovansa, että Forman uusi omistaja olisi kustantaja.