Yhdysvaltain oikeistokonservatiivisissa piireissä on pidetty mekkalaa siitä, että teknologiajätit pyrkisivät palveluissaan tukahduttamaan heidän äänensä. Esimerkiksi some-palvelujen faktantarkastuskäytännöt ovat ikävästi tarranneet konservatiivien sanomaan.

Jos agendalla on ollut joitakin konservatiiveja syrjiviä käytäntöjä, nyt heiluri on liikkunut toiseen äärisuuntaan. Muun muassa Mashable lainaa Washington Postin selvitykseensä perustuvaa artikkelia.

WP:n mukaan Facebook laskee tunnetuilta konservatiivihahmoilta läpi vuodatuksia, jotka selvästi rikkovat palvelun sääntöjä. Nimettöminä esiintyneet Facebookin työntekijät kertovat, että on käsketty sormien välistä katsoa esimerkiksi Donald Trumpin pojan sekä presidentin tukiryhmän julkaisuja. Näin halutaan välttää mekkala, jonka konservatiivit nostaisivat ”syrjimisestä”.

Facebookin sääntöjen mukaan toistuvilla rikkomuksilla on seurauksensa: julkaisemista voidaan rajoittaa tai tili jopa jäädyttää. Sekä Trumpin tukiryhmä America First Action että Trump Jr ovat jääneet kiinni toistuvasti esimerkiksi perättömien tietojen välittämisestä, mutta selvinneet kuin koiran veräjästä.

The Verge kirjoittaa, että Facebookin anti-konservatiivisista painotuksista on erittäin vähän näyttöä. Sen sijaan sanotaan, että palvelun algoritmeja säädettiin vuonna 2017 Mark Zuckerbergin vaatimuksesta vähentämään vasemmistolaisina pidettyjen uutispalvelujen näkyvyyttä.