Bonnierin omistuksessa oleva äänikirjapalvelu Bookbeat ylitti kesän aikana ennusteensa, ja palvelulla on yhteensä kaikilla markkinoilla yli 100 000 maksavaa asiakasta.

Bookbeatin markkinoista Ruotsi on suurin, mutta Suomessa kasvu on ollut yhtiön mukaan nopeaa. Heinäkuussa suomalaiset kuuntelivat äänikirjoja miljoona tuntia Bookbeatissa.

Kuunnelluin kirja oli Maria Veitolan omaelämäkerrallinen Veitola.

"Bookbeatin suunnitelma oli ylittää sadantuhannen maksavan tilaajan raja elokuussa, mutta kesällä uusia käyttäjiä on tullut Suomessa ja Ruotsissa niin nopeassa tahdissa, että tavoite saavutettiin jo heinäkuussa. Suomi on nopeimmin kasvava markkinamme, ja heinäkuu ylitti kaikki odotuksemme siitäkin huolimatta, että kasvu oli voimakasta koko kevään”, BookBeatin toimitusjohtaja Niclas Sandin kertoo tiedotteessa.

Sandin kertoi maaliskuussaM&M:lle, että äänikirjojen kulutus oli pari vuotta sitten vielä suhteellisen pientä, eikä e-kirja ollut saavuttanut merkittävää suosiota lukijoiden keskuudessa.

Bookbeatin markkinointipäällikön Ella Peltovuoren mukaan Bookbeat käyttää tänä vuonna markkinointiin muutamia miljoonia euroja. Yhtiö hakee jalansijaa muun muassa vaikuttajamarkkinoinnin avulla.

"Näin saimme sekä laajaa näkyvyyttä sekä suosittelijoita täysin uudelle palvelulle Suomessa. Olemme myös alusta alkaen tehneet monipuolista digimarkkinointia ja yhteistyökampanjoita muiden yritysten kanssa", Bookbeatin markkinointipäällikkö Ella Peltovuori kertoi M&M:lle maaliskuussa.

Äänikirjojen kuuntelu kasvoi Bookbeatissa viime vuoden aikana 181 prosenttia.

Otsikkoa muutettu 8.8.2018 klo 10:24.