Tänään keskiviikkona julkaistavaan Aisti -hopeakorumallistoon kuuluu sormuksia, kaula- ja korvakoruja. Mukana on myös Jenni Vartiaisen itse suosimia rustokorvakoruja ja nivelsormuksia.

Aisti on Aarikan ja Vartiaisen laajemman yhteistyön toinen mallisto. Vuonna 2021 valmistuu vielä kaksi uutta Aarikka x Jenni Vartiainen –hopeakorumallistoa.

Vartiaisen ja Aarikan ensimmäinen yhteistyössä Sano se ääneen -nimeä kantava mallisto lanseerattiin alkuvuodesta.

Mallisto koostuu viidestä erilaisesta ääniraidan muotoon valmistetusta korusta, joihin valittiin osin Vartiaisen tuotannosta nousevia merkityksellisiä sanoja ja lauseita.

Jenni Vartiainen kertoo, että hän halusi jatkaa äänien maailmassa myös uudessa mallistossa. Siksi hän toi yhteistyössä Aarikan suunnittelutiimin kanssa mallistoon mukaan myös soivan kaulakorun.

Kaulakoruun on tuotu mukaan pieni helinä. Tämä oli luontevaa, sillä kyseessä on Vartiaiselle läheinen elementti niin työelämän kuin vapaa-ajankin puolelta.

”Olin vuosia kantanut mukanani helisevää bola-palloa, joka muistutti pienistä irrottautumisen hetkistä kaiken kiireen keskellä.”

”Sarjaan kuuluvat myös korvakorut ja itselläni päivittäisessä käytössä olevat rustokorvikset sekä nivelsormukset. Aisti-koru toimii amulettina kantajalleen ja muistuttaa olemaan läsnä jokaisessa hetkessä”, Jenni Vartiainen kertoo tiedotteessa.

Uusi Aisti-mallisto on Aarikan toimitusjohtajan Riia Sandströmin mukaan ulkonäöltään hieman perinteisempi ja toimii myös eräänlaisena jatkumo Aarikan historiaan.

”Hopeasarjat ovat olleet vahvasti (muotoilija ja yrityksen perustaja) Kaija Aarikkaa 1960- ja 1970-luvuilla.”

”Meillä on ollut vuosien saatossa joitakin hopeakoruja. Nyt on ollut hienoa tehdä alusta saakka yrityksen perinteitä kunnioittavaa, mutta täysin Jennin näköistä muotoilua”, Sandström kertoo M&M:lle.

Kahden eri alan ammattilaisen kohdatessa yhteinen arvopohja ja maailmankuva ovat keskeisessä asemassa. Toimiva kumppanuus mahdollistaa myös molemmille osapuolille uudenlaisia kokemuksia.

”Yhteistyö Jennin kanssa on tuntunut luontevalta alusta saakka. Valmistajan näkökulmasta on lisäksi ollut hyvin mielenkiintoista päästä tutustumaan uuteen alaan eli musiikkibisnekseen”, Sandström sanoo.

Aarikka teki viime vuonna noin 2,7 miljoonan euron liikevaihdon. Tilikauden tulos oli noin 200 000 euroa. Yritys työllistää vakinaisesti kymmenisen henkeä.