Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämän Mediainnovaatiokilpailun voittajat on valittu.

Yksityishenkilöiden ja joukkueiden sarjan ykkössijan jakoivat Juha Honkosen ja Paavo Virran Aatos sekä Mika Malin in ja Antti Oksasen Prime, jotka kumpikin saivat 25 000 euroa.

Kummankin palvelun ideana on tarjota käyttäjille maksua vastaan valikoituja mediasisältöjä.

Toiseksi tullut faktantarkistuspalvelu Faktabaari sai 30 000 euroa ja kolmanneksi tullut sotaraportteihin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin keskittyvä, videopainotteinen verkkosivu Puukko Media 20 000 euroa. Lisäksi pitkien ja asiasisältöön keskittyvien radio-ohjelmien tai podcastien suoratoistoon suunniteltu mobiilisovellus Verner sai 10 000 euroa.

Yrityssarjan voittajiksi valittiin LongPlay Media n ja Glome n Longplify-palvelu sekä Rapport Journalismi n joukkorahoituspalvelu Rapport. Longplify ja Rapport saivat kumpikin 40 000 euroa.

Longplify-palvelu on suunnattu etenkin laajoja verkkosisältöjä tarjoaville julkaisijoille. Palvelun tarkoituksena on muuttaa e-kirjakokemus mobiiliksi, laite- ja alustariippumattomaksi palveluksi.

Rapportin kautta kuka tahansa voi tilata journalismia suoraan ammattitoimittajilta.

Lisäksi 10 000 eurolla palkittiin Tässä ja nyt, Leia ePaperi ja Datomik. Tässä ja nyt tarjoaa kohdennettua mobiilimainontaa ja paikallissisältöä, Leia ePaperi taas on paperilehden korvaava digitalisoitu kokonaispalvelu. Datomik analysoi kuluttajien käyttäytymistä verkossa.

Kisaan jätettiin yhteensä 117 työtä. Jokainen kisatyö kävi läpi esiraadin arvioinnin. Tämän jälkeen kaikki työt annettiin edelleen tuomaristolle tutustuttavaksi.

Lopulliset voittajat valinnut tuomaristo nosti finaaliin esikarsinnassa valittujen 13 työn lisäksi vielä seitsemän työtä, joista ilmoitettiin eilen 9. maaliskuuta. Palkituista Puukko Media, Verner ja Longplify olivat näiden joukossa.

Tuomariston puheenjohtajana toimi opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru. Jäseninä olivat professori (ma.) Ari Heinonen Tampereen yliopistosta, asiamies Helene Juhola Viestintäalan tutkimussäätiöstä, toimittaja Elina Lappalainen Talouselämä-lehdestä, tutkija Johannes Koponen Demos Helsingistä, ohjelmapäällikkö Minna Suutari Tekesistä sekä Idean Oy :n perustajiin kuuluva Mikko-Pekka Hanski.

Juttua täydennetty klo 15:52: Lisätty lista tuomariston jäsenistä sekä tarkennettu esiraadin tehtäviä. Juttua korjattu klo 16:20: Yrityssarjan voittajiksi valittiin Longplify ja Rapport. Aiemmin uutisoimme Longplifyn voittaneen ja Rapportin tulleen toiseksi.