Konkurssit

Noora Penttinen 29.1.2015 11:43 päivitetty 3.3.2016 14:50

Acacom Media konkurssiin - lehdille etsitään uutta kotia

Nanna Saarhelo

Yhtiön talous on ollut kuralla jo pitkään.

Kg-, Reviiri-, Tradenomi- ja Shaker -lehtiä kustantanut Acacom Media on asetettu konkurssiin omasta hakemuksestaan 23. tammikuuta.

Konkurssipesän hoitajana toimiva asianajaja Tommi Kemppi kertoo M&M:lle, että yhtiön omille julkaisuille Kg- ja Reviiri -lehdille etsitään uutta omistajaa.

Kemppi on parhaillaan hieromassa kauppoja mahdollisen uuden omistajan kanssa, eikä voi kertoa asiasta vielä enempää.

"On syytä uskoa, että niiden lehtien taru jatkuu kyllä. Tarkoitus on jatkaa julkaisemista, mutta ei Acacomin toimesta", Kemppi kertoo.

Acacom on kustantanut myös Tradenomiliiton Tradenomi-lehteä.

Liiton viestintäpäällikkö Anu Väätäjä kertoo M&M:lle, että liitto on irtisanonut sopimuksensa konkurssipesän kanssa ja liiton hallinto on käsitellyt asiaa.

"Tarkoitus on edelleen jatkaa sitä, että meillä lehti ilmestyy. Tietysti tämän vuoden osalta suunnitellusta aikataulusta hiukan joudutaan tinkimään", Väätäjä sanoo.

Työntekijät irtisanottu

Acacomilla on työskennellyt kahdeksan henkilöä. Heidät on irtisanottu ja he työskentelevät konkurssipesän lukuun irtisanomisajan loppuun saakka. Konkurssipesä ei kuitenkaan toimita enää yhtään lehteä.

Kemppi ei osaa sanoa, siirtyvätkö työntekijät lehtien mukana uudelle julkaisijalle.

"Siitä täytyy keskustella osana järjestelyä", Kemppi sanoo.

Acacomin lehtiin on kirjoittanut myös moni freelancer. Monet heistä ovat jo ottaneet yhteyttä pesänhoitaja Kemppiin.

"Siltä osin kun heillä on laskusaatavia he ovat velkojia tässä konkurssissa ja heille kertyy jako-osuus", Kemppi selittää.

Talous kuralla jo pitkään

Acacom Median liikevaihto on ollut laskutrendissä jo viiden vuoden ajan. Vuonna 2013 liikevaihto supistui edellisvuodesta 19 prosenttia.

Vuoden 2013 tilikauden tulos jäikin 24 000 euroa miinukselle. Vuonna 2014 rahat eivät enää riittäneet.

Taloustilannetta yritettiin parantaa jo 2013 vähentämällä henkilöstöä puoleen. Vuonna 2012 yrityksessä työskenteli 15 henkilöä, mutta seuraavana vuonna työntekijöitä oli enää kahdeksan.

Taloustilanteen kehnoudesta kertoo myös se, että tilintarkastaja huomautti yhtiötä taloudenpidosta vuonna 2012. Vuodelta 2013 yhtiöltä ei ole lainkaan tilintarkastusmerkintää Asiakastiedon rekisterissä.