Hertz on laatinut oman korvauskanteensa jo huhtikuussa väittäen, ettei yritys ole saanut Accenturelta luvattua verkkosuunnittelua.

Kahden yhtiön välinen ja suurta huomiota herättänyt riita on nyt tullut uuteen vaiheeseen, jossa Accenture n palkkaaman konsulttiyhtiön juristit pyrkivät tyrmäämään kaikki Hertz in vaateet, uutisoi Adweek.

Hertzin kanteen mukaan Accenture ei ole toimittanut tilattuna mobiiliapplikaatiota ja uutta verkkosivustoa sopimusten mukaisesti.

Accenturen avukseen ottaman asianajajatoimiston Wiggin & Dana n laatimassa vastineessa sanotaan yhtiön myös vaativan vastakanteena Hertziltä sovittujen maksujen maksamista alkuperäiseen sopimukseen nojaten. Hertzin kanteen mukaan se on jo maksanut Accenturelle 32 miljoonaa dollaria korvauksena työstä, jota se ei ole saanut.

"Accenture on ilmoittanut oikeudelle nostavansa kanteen, jossa vaaditaan Hertzin syytösten kumoamista. Accenture uskoo edelleen, ettei kanteen väitteille ole perusteita", kertoo Accenturen tiedottaja.

Hertz on toistaiseksi kieltäytynyt kommentoimasta asiaa. Myöskään Wiggin & Dana ei kommentoi asiaa enempää.

Yhtiöiden yhteistyö alkoi vuonna 2016. Sen mukaan Hertzin koko vuokraustoiminta ja digitaalinen markkinointi uudistetaan. Ensimmäinen vaihe sujuikin yhteisymmärryksessä, mutta toinen vaihe on kohdannut viivästymisiä ja muita ongelmia.

Accenture väittää oikeudelle osoittamassaan kirjeessä, että viivästymisen aiheuttamista ongelmista on sovittu yhteisymmärryksessä. Accenturen mukaan Hertz myös maksoi viivästyksestä huolimatta yhteisen jatkosopimuksen mukaisesti.

Toista jatkosopimuksen mukaista erää Hertz ei kuitenkaan enää suostunut maksamaan vedoten vakaviin puutteisiin Accenturen toimituksissa. Hertz nostikin oman kanteensa toimitusten viivytyksistä, jotta sen ei jatkossa tarvitsisi maksaa Accenturelle mitään.

Konsulttitalo Accenture työllistää maailmanlaajuisesti 477 000 ihmistä. Accenturen liikevaihto oli viime vuonna 41,60 miljardia dollaria ja nettotulos 4,06 miljardia dollaria.

Floridassa päämajaansa pitävän The Hertz Corporation in liikevaihto oli viime vuonna 9,5 miljardia dollaria ja nettotulos 225 miljoonaa dollaria. Yritys työllisti joulukuussa 38 000 ihmistä.