Mobiileja pankkipalveluohjelmistoja kehittävä ja markkinoiva Meridea Financial Software Oy kertoi tällä viikolla tehneensä miljoonan euron kaupat kiinalaispankin kanssa. Onneksi olkoon! Toinen, suurempi asiakas ei kilpailusyistä halua nimeään julkisuuteen.

Nokian, Accenturen, Sammon, pääomasijoittaja 3i:n ja toimivan johdon omistama Meridea on suuromistajiensa kautta lähtökohtaisesti uskottava, mutta yleisesti ottaen tuntematon lupaus. Siihen nähden, että yhtiö työllistää noin sata henkeä, miljoonan euron kauppoja pitäisi tehdä harva se viikko. Hehkuttaminen "merkittävällä päänavauksella" yhtiön neljäntenä toimintavuotena herättää pikemminkin kiusallisia kysymyksiä kuin hurraahuutoja.

Siitä vallitsee vankka yksimielisyys, että mobiilien pankkipalveluiden läpimurto tapahtuu seuraavan nousukauden aikana. Onnistuessaan Meridealla on mahdollisuus nousta jopa merkittäväksi kansainväliseksi peluriksi. Se edellyttää tässä vaiheessa ainakin kahta asiaa: tuotteen on oltava valmis nyt ja sen pitää olla parempi kuin kilpailijoilla. Toiseksi, Meridean on kyettävä markkinoimaan itsensä ja ohjelmistonsa.

Meridea ilmoittaa päämarkkina-alueikseen Aasian, Britannian, saksankielisen Euroopan ja Pohjoismaat. Tontti on valtava. Toivoa sopii, että yhtiön markkinointi kulkee useammassa kuin toimitusjohtaja Esa Tihilän matkasalkussa.