Palkinnot

29.11.2012 08:26 päivitetty 4.2.2016 10:28

Aikakauslehtialan palkinnot Anna-Liisa Hämäläiselle ja Antti Marttiselle

Aikakauslehtien Päätoimittajayhdistys palkitsi alan konkarit.

Koti ja Keittiö -lehden Anna-Liisa Hämäläinen ja Taloustaidon Antti Marttinen ovat saaneet Julius-journalistipalkinnot. Aikakauslehtien Päätoimittajayhdistyksen vuosittain jakamaan palkintoon kuuluu 1000 euron stipendi.

"Päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen on pitkän linjan erittäin kokenut aikakauslehden tekijä. Hän on ollut perustamassa Koti ja keittiö -lehteä vuonna 1996, jolloin lehti ilmestyi neljä kertaa vuodessa. Pian lehti vakiinnutti asemansa, menestyi ja siitä tuli yksi sisustuslehtiboomin tärkeitä tekijöitä alallamme. Hämäläinen on kasvattanut lehtensä sen nykyiseen mittaan. Rautaisesta ammattitaidosta kertoo myös se, että Hämäläinen konseptoi parhaillaan Allerin uutta yleisaikakauslehteä, suurta hanketta", kuuluvat perustelut.

"Antti Marttinen on tehnyt 30 vuoden uran toimittajana. Hän on maan suurimman talouslehden, Taloustaidon, päätoimittaja, joka terävissä pääkirjoituksissaan ja blogeissaan kirjoittaa talouden avainasioista – ja tavallisen kansalaisen talousasioista – selkeästi ja oivaltavasti. Marttisen asiantuntijuus on ollut valttia paitsi päätoimittajan uralla, myös taustavaikuttajana. Aikakauslehtityön ohella Marttinen on tehnyt korvaamatonta työtä alan järjestöissä."

Viime vuonna palkinto tuli Talouselämän entiselle toimituspäällikölle Jouni Luotoselle.