Kovassa myötätuulessa oleva lomahuoneistojen välitysyritys Airbnb haluaisi kehittää alkuperäissarjoja, jotka käsittelevät matkailuun liittyviä asioita. Näin kertoo neljä asiasta vihiä saanutta henkilöä Reutersille.

Tämä nyt ensi kertaa julkisuuteen tullut strategia on yhtiölle elintärkeä. Yhtiön arvoksi on laskettu 31 miljardia dollaria ja sen odotetaan tekevän laajan osakeannin ensi vuonna.

Airbnb pyrkii strategiansa kautta erottautumaan kovista kilpailijoistaan Booking.com ista, Expedia sta ja musta alan toimijoista ja varmistamaan asemansa jatkuvasti kasvavilla asuntojen lyhytaikaisilla vuokramarkkinoilla.

Yhtiön pääjohtaja Brian Chesky toteaa, että luovat sisällöt ovat tärkeitä Airbnb:n brändille, vaikka yhteys liiketoimintaan ei aina olisikaan kovin selkeä.

"Brian haluaa synnyttää studion", sanoo yksi lähteistä. Idea on, että "tehdään sarjoja ja elokuvia, koska haluamme olla joka paikassa matkailuviestillämme.”

Toisen Reutersin tavoittaman lähteen mukaan yhtiön perustajiin lukeutuva Chesky pitää "näyttävistä ja prameista jutuista".

Yhtiö on jo kolme vuotta puskenut ajatusta omista minisarjoista, matkailuaiheisista dokumenteista ja sarjoista, joissa Airbnb:n välittämät asunnot, isännät ja vieraat olisivat jollakin tavoin esillä. Yhtiö on keskustellut hankkeista studioiden kanssa ja miettinyt myös oman tuotantoyhtiön perustamista.

Airbnb kertoi viime viikolla tuottaneensa dokumentin "Gay Chorus Deep South", jossa seurataan San Franciscosta kotoisin olevien homomiesten kuoroa pitkin Yhdysvaltojen kaakkoiskulmaa. Filmi saa ensiesityksensä Tribecan filmifestivaaleilla ensi viikolla. Airbnb kertoi Reutersille rahoittaneensa hankkeen.

Yhtiön viestintäpäällikkö Chris Lehane kertoi haastattelussa, että dokumenttia voisi katsoa yhtiön applikaation kautta striiminä, mutta myös muilla julkaisualustoilla.

"Me olemme vielä hyvin pitkälti suunnittelu- ja kehitysvaiheessa. Emme rajaa tätä vain videoon, vaan mukana pitää olla myös audioita ja ehkä jotain fyysistäkin", Lehane sanoi.