Majoituspalvelu Airbnb on uudistanut sivustonsa hinnoittelua ja julkistanut älyhinnoittelu-työkalun.

Palvelun tuotejohtaja Joe Zadeh sanoo, että uusi hinnoittelujärjestelmä vastaa yhtiölle usein lähetettyyn kysymykseen: mikä on oikea hinta?

Airbnb-sivustolla asuntoaan matkailijoiden majapaikaksi tarjoava voi valita älyhinnoittelun, jolloin palvelu analysoi useita eri tekijöitä ja asettaa vuorokausittain päivittyvän hinnan.

Yhtiön mukaan hinnan on tarkoitus olla optimaalinen kompromissi "hintatietoisten vieraiden ja mahdollisimman paljon tuloja haluavien isäntien välillä".

"Airbnb:llä on paljon hyödyllistä markkinadataa: kuka hakee mitäkin, mille päiville, mitkä ovat kuumia päivämääriä, mitkä erikoispiirteet ovat tärkeitä tietyissä hintaluokissa", Zadeh kertoo Time-lehdelle.

"Joku voi asettaa hinnan 200 dollariin vuoden ympäri ja se voi olla fantastinen diili heinäkuussa, mutta surkea marraskuussa".

Älyhinnoittelussa huoneiston omistaja valitsee minimi- ja maksimihinnan sekä kertoo, kuinka usein haluaa antaa majoitusta.

Zadehin mukaan ihmiset usein erehtyvät ylihinnoittelemaan huoneistonsa, minkä vuoksi he voisivat oikeastaan tienata enemmän laskemalla hintaa.

Lähde: Talouselämä