Akateeminen Kirjakauppa käynnistää kirjallisuuteen ja siihen liittyviin ilmiöihin ja ihmisiin keskittyvän AKA-TV -Youtube-kanavan. Kanavan juontaja Eva Kela haastattelee kanavalla kirjailijoita, ja uusia jaksoja on luvassa tiistaisin ja torstaisin. Ensimmäinen jakso on katsottavissa huomenna tiistaina. Lisäksi kanavalla on luvassa erikoisjaksoja, joista ensimmäinen ilmestyi isänpäivänä. Eva Kelan vieraana oli muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta, jonka kanssa keskusteltiin isänpäivän kirjavinkeistä.

“Akateeminen Kirjakauppa tarjoaa Helsingin laajimman kirjallisuusvalikoiman ja on kaupungin luonnollinen kohtaamispaikka. Olemme jo jonkin aikaa pohtineet kuinka toimia nyt, kun asiakkaiden tapaaminen kirjakaupassa on haasteellista. Haluamme olla ajankohtaisia, pysyä aktiivisena voimana yhteiskunnan tarinoissa ja ilmiöissä. Toivomme näkyvyyttä uusilla alueilla ja on erittäin ilahduttavaa aloittaa uusi mediakanava Eva Kelan kanssa. Tämä tulee taatusti luomaan mielenkiintoisia keskusteluja sekä kodeissa että kaupoissamme kautta maan”, Akateemisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Magnus Brundin sanoo tiedotteessa.

Seuraavissa jaksoissa vieraina nähdään muun muassa kirjailija Antti Tuomainen, kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom, kuvataiteilija Katja Tukiainen, lukija Emma Rantatalo ja Teos-kustantamon kustannuspäällikkö Jussi Tiihonen.

Aiemmin muun muassa MTV:n Huomenta Suomen juontajana työskennellyt Eva Kela on innoissaan uudesta pestistään.

“AKA-TV on unelmieni täyttymys! Olen koko ikäni ollut harras lukutoukka. Olen myös loputtoman kiinnostunut ihmisistä ja heidän ajatuksistaan. Nyt saan johtaa kekseliäitä ja hyväntuulisia keskusteluja kulttuurista ja yhteiskunnan ilmiöistä mielenkiintoisten ihmisten kanssa”, Kela iloitsee tiedotteessa.

Kanavan sisällöt suunnittelee ja tuottaa yhdessä Akateemisen Kirjakaupan kanssa Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy.