Akseli Herlevin perustama Naughty BRGR -ravintolaketju avaa keskiviikkona uuden ravintolan Kauppakeskus Selloon Espoossa ja heti toukokuussa uuden tuotekehitysravintolan Sturenkadulla Helsingissä.

Keväällä avattavat uudet toimipisteet nostavat Naughty BRGR -ravintoloiden määrän pääkaupunkiseudulla jo neljään.

Uusien avausten johdosta yritys voi kutsua takaisin noin 30 lomautettua pääkaupunkiseudun työntekijää. Yhteensä Naughty BRGR:n palkkalistoilla on lähes sata henkeä Suomessa.

”Jatkossa molemmat ravintolat työllistävät säännöllisesti 35–40 henkilöä salitoiminnan palauduttua”, Naughty BRGR:in perustaja Akseli Herlevi kertoo.

Maaliskuussa ravintoloiden tuotekehitystä kirittänyt Naughty Munchies Cloud Kitchen -konsepti toi saman katon alle usean eri ravintolayrittäjän annoksia, joista suosituimmat siirtyvät asteittain myyntiin Naughty BRGR:n vakiovalikoimaan.

Nyt panostuksia suunnataan kokonaan uusien burgeriravintoloiden avauksiin, jotka vastaavat kasvaneeseen noutoruoan ja ruoan kotiinkuljetuksen kysyntään.

Uudet ravintolat palvelevat sekä alueen asukkaita että yrityksiä.

”Asiakkaamme tilaavat aktiivisesti noutoruokaa, sillä Naughty BRGR:n klassinen NYC Cheese Burger on ollut Woltin myydyin annos aina ensimmäisen ravintolan avajaisista saakka”, Herlevi kertoo tiedotteessa.

Vuonna 2019 Naughty BRGR nousi suomalaisten suosikkiravintolaksi kotiinkuljetuspalveluita tarjoavan Woltin toteuttamassa äänestyksessä, johon osallistui yli 10 000 vastaajaa.

Ravintolaketjun myydyimpiin noutoruoka-annoksiin kuuluvat Herlevin mukaan tällä hetkellä nimikkoburgeri Naughtyn ohella Shroom-kasvisburgeri ja vegaaninen Beyond Vegan.

”Mukaan myytävien annosten menekki on kasvanut edellisen kuukauden aikana 70 prosenttia tavanomaiseen keskiarvoon verrattuna”, Herlevi kertoo.

Nyt avattavien ravintoloiden arvioidaan tuovan Naughty BRGR:lle yli 3 miljoonaa euroa liikevaihtoa, kun asiakaspaikat otetaan jälleen käyttöön.

Avausten myötä konsernin kokonaisliikevaihdon arvioidaan nousevan selvästi yli 10 miljoonaan euroon.

”Yleinen tilanne asettaa ravintola-alalle ennennäkemättömiä haasteita, mutta teemme kaikkemme palvellaksemme asiakkaitamme ja pitääksemme henkilöstön töissä”, Herlevi kertoo.

Naughty BRGR haluaa Herlevin mukaan tuoda ravintola-alan keskusteluun myös mahdollisuuksia ja ratkaisuja.

”Positiivinen vire syntyy konkreettisista teoista, joihin kannustamme kaikkia, joilla siihen on mahdollisuus. Avajaisten myötä katsomme tilapäisten haasteiden yli tulevaisuuteen, jossa kaikki kääntyy lopulta parhain päin.”