Markkinointiyhteistyö

M&M 14.9.2017 11:26 päivitetty 14.9.2017 11:28

Aku Ankka ja tiedekeskus Heureka yhteistyöhön: "Sopii meille kuin nokka päähän"

Suomen Aku Ankka -lehti ja tiedekeskus Heureka opettavat lapsia koodaamaan Ankkalinnasta tuttujen hahmojen parissa.

Aku Ankka järjestää päivän mittaisia Aku Ankka K.O.O.D.I.-leirejä lapsille tiedekeskus Heurekan tiedeleirien yhteydessä. Ensimmäinen leiri järjestetään syyslomaviikolla. K.O.O.D.I.-leirin opetussisällöt on kehitetty yhdessä kasvatustieteen ja ohjelmoinnin ammattilaisten kanssa.

Aku Ankan K.O.O.D.I.-leirillä alakouluikäiset tutustuvat koodaamiseen tuttujen ankkalinnalaisten, tarinoiden ja sarjakuvien avulla. Leiriläiset herättävät koodaamalla henkiin tarinoita, joissa seikkailevat Aku, ankanpojat, Roope-setä ja muutkin tutut Ankkalinnan hahmot. Leiri sopii sekä vasta-alkajille että jo vähän koodanneille lapsille.

"Koodauksen opettaminen on Aku Ankalle luontevaa: aiemmin Aku Ankka opetti lapsia lukemaan, ja nyt opetamme lapsia myös koodaamaan", Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä kertoo tiedotteessa.

Tiedekeskus Heurekassa on järjestetty tiedeleirejä koululaisten loma-aikoina vuodesta 1994 lähtien.

"Aku Ankan K.O.O.D.I. -leiri täydentää oivalla tavalla tiedeleirien ohjelmaa. Tämä yhteistyö sopii meille kuin nokka päähän", sanoo Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu.

Ensimmäinen K.O.O.D.I.-leiri on Etelä-Suomen syyslomaviikolla keskiviikkona 18.10. samassa yhteydessä kuin Heurekan syyslomatiedeleirit, jotka pidetään 16–17.10. ja 19–20.10. Keväällä Heurekassa järjestetään Aku Ankan K.O.O.D.I.-leirejä kerran kuussa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö