Harvinaisimpien Aku Ankka -lehtien hinnat ovat nousseet Suomessakin tuhansiin euroihin ja ankkatuotteiden keräilyilmiö on itsessään noussut useiden lehden tarinoiden keskeiseksi juoneksi.

Keräilijöitä hemmotellaan viikon päästä keskiviikkona, kun Sanoma n Kids Media n julkaiseman Aku Ankka -lehden aiemman toimituksen kätköistä kaivetut aarteet huutokaupataan Sanomatalon Mediatorilla. Huutokaupan tuotto käytetään Lastensairaalan hyväksi.

Nuijan varteen tarttuu Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki, joka tulee huudattamaan muun muassa signeerattuja, nahkakantisia kokoomateoksia eri piirtäjiltä, Carl Barks in signeeraaman jättijulisteen sekä muita legendan signeeraamia harvinaisuuksia. Myös tämän vuoden Puupäähattu-palkittu Ankka-piirtäjä Kari Korhonen on paikalla.

"Kari piirtää työn paikan päällä voittohuudon tehneen henkilön toiveiden mukaan. Sen ainutlaatuisempaa teosta ei seinälleen voi saada", Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä sanoo tiedotteessa.

Hyyppä ei lähde arvelemaan, millaisiin hintoihin Ankka-aarteet nousevat.

"Arvokkaimpia lienevät tuo mainittu Barksin Luotilaakson sheriffi -juliste. Myös [Don] Rosan piirrokset tai nimmarit saattavat houkuttaa huutajia. Upeita juttuja on myynnissä noin 25 kohdetta", hän sanoo.

Hyvä tarkoitus sai myös Aki Palsanmäen lähtemään mukaan.

"Aku Ankka on sellainen tuote, että sen aivan jokainen suomalainen tietää. Minullekin lehti on joskus nuorempana tullut, niin kuin melkein jokaiselle suomalaiselle", Palsanmäki kertoo.