Mainostoimisto 358 on laatinut Ihmisoikeusliitolle printtimainoksen, jossa pitää kääntää sivua. Ensimmäisellä sivulla näkyy selkä ja kehotus jatkaa seuraavalle aukeamalle. Toiselta puolelta paljastuu artisti Paula Vesalan kuva.

”Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Suomikin on sitoutunut turvaamaan perus- ja ihmisoikeudet kaikille. Todellisuudessa kaikkien ihmisoikeudet eivät täällä toteudu. Älä käännä selkääsi. Ihmisoikeuksien puolustajia tarvitaan nyt”, Vesala sanoo tiedotteessa.

Mainoksen kuvat Vesalasta on ottanut valokuvaaja Pekka Mustonen . Mainos löytyy tämän päivän Helsingin Sanomista. Molemmat sivut on taitettu aukeaman oikealle puolelle.

358:n AD:n Ale Lauraéuksen mukaan mainos ”hyödyntää sanomalehtimediaa oivaltavalla tavalla”.

Ihmisoikeusliitto on ollut olemassa 40 vuotta ja tänään 10. joulukuuta vietetään YK:n ihmisoikeuksien päivää. Tällä päivämäärällä vuonna 1948 hyväksyttiin YK:n ihmisoikeusjulistus.

YK:ssa tämän vuoden päivä on omistettu nuorille aktivisteille. Ihmisoikeuskomissaari Michelle Bachalet sanoi maanantaina, että me kaikki olemme kiitollisuudenvelassa niille miljoonille nuorille, jotka ovat entistä äänekkäämmin puhuneet planeettaamme kohtaavaa kriisiä vastaan.

”Ilmastohädän tai monien muiden turbulenssia ympäri maailmaa aiheuttavien ihmisoikeuskriisien ratkaisuja ei tietenkään voida jättää vain nuorten harteille.”

”Maailmanlaajuinen ilmastokriisi on kenties päällekäyvin planeetanlaajuinen uhka ihmisoikeuksille sitten toisen maailmansodan. Sen vaikutukset alkavat jo tuntua oikeudessa elämään, terveyteen, ruokaan, veteen ja suojaan, oikeuksiimme olla vapaita syrjinnästä,” Bachalet lausui.