A-lehdet haluaa lisätä toimitusten yhteistyötä ja vauhdittaa median tuotekehitystä järjestämällä toimituksensa kolmeen mediaryhmään, joita ovat asuminen, naiset ja terveys sekä ajankohtaismediat.

”Meillä on isot tavoitteet: tehdä uusia medioita, luoda uusia ansaintamalleja ja kumppanoitua fiksusti. Kaiken onnistumisen ydin on aina tehdä asioita enemmän yhdessä. Eli pois vähätkin siilot ja rajat, lisää yhdessä tekemistä, rohkeutta, vapautta ja hyvää meininkiä – sitä tässä haetaan. Meillä on ihan älyttömän hyvä porukka, mistä olen tosi iloinen”, A-lehtien liiketoimintajohtaja Anna Ruohonen sanoo tiedotteessa.

A-lehtien asumisen medioiden mediaryhmän vetäjäksi ja Kotivinkin, Meilläkotona.fin sekä Unelmien Talo & Kodin päätoimittajaksi on nimitetty Maija Koski. Kosken johtamaan mediaryhmään kuuluvat edellä mainittujen lisäksi Avotakka, Maku, Meidän Mökki, Meidän Talo ja Viherpiha.

"A-lehdissä kehitetään ketterästi ja kunnianhimoisesti uutta sekä printissä että digissä. On inspiroivaa päästä työskentelemään kodin ja asumisen arvostettujen brändien kanssa, joilla on tulevaisuus vahvasti molemmissa”, Maija Koski sanoo.

Maija Koski siirtyy A-lehtiin Sanomasta, jossa hän on viimeksi työskennellyt perhemedioiden päätoimittajana ja sitä ennen muun muassa Me Naisten toimituspäällikkönä.

Naiset ja terveys -ryhmän vetäjäksi ja ryhmän medioiden vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty Mari Paalosalo-Jussinmäki. Ryhmään kuuluvat Eeva, Kauneus & Terveys, Apu Terveys, Trendi, Voi Hyvin sekä sivustot Terve.fi ja Lily. Mari siirtyy tehtävään A-lehtien sisällä, Kotivinkin, Meilläkotona.fin sekä Unelmien Talo & Kodin päätoimittajan paikalta. Ryhmän päätoimittajat raportoivat Paalosalo-Jussinmäelle.

”Olen onnellinen ja innoissani siitä, että pääsen viemään näitä huippubrändejä eteenpäin yhdessä toimituksen kanssa”, Mari Paalosalo-Jussinmäki sanoo.

Ajankohtaismedioiden ryhmää johtaa Apu-lehden, Apu Juniorin ja Mondon päätoimittaja Marja Aarnipuro. Ryhmään kuuluvat myös Image ja Tuulilasi.

Nimitykset tulevat voimaan 1.12.2019. Kaikki kolme ryhmänvetäjää raportoivat Anna Ruohoselle.

Lisäksi A-lehtiin kuuluu nuorten mediabrändi Demi, jonka tulevaisuuden liiketoimintamalleja kehitetään omassa sisäisessä startup-yksikössä.