Kolme suomalaistyötä on saanut palkintoja eurooppalaisia markkinoinnin ja luovan alan töitä palkitsevassa Eurobest-kilpailussa.

HOK-Elannon Alepa-myymäläketjun Korttelitoive-kampanja sai kultaa kahdessa kategoriassa: Digital ja Mobile. Lisäksi se nappasi hopean Digital-kategoriassa, pronssia Digital Craft -kategoriassa, hopean ja pronssin Media-kategoriassa sekä Innovation Awardin.

Jo muutama vuosi sitten lanseeratun kampanjan keskiössä on asiakkaiden mahdollisuus jättää palautetta ja toiveita myymälöissä. Tänä vuonna kampanja sai lisämausteen SOK Media n kehittämän chatbot-palvelun kautta. Chatbotin avulla asiakkaiden on ollut mahdollista välittää toiveita lähimyymäläänsä. Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös Carat ja Wörks sekä TBWA\Helsinki.

Helsingin Sanomien kesällä paljon huomiota myös kansainvälisessä mediassa saanut Welcome to the land of free press -kampanja sai hopeaa Eurobestin PR-kategoriassa ja tuplapronssia Media-kategoriassa. Kampanjan suunnittelusta ja toteuttamisesta vastasivat Sanoma, TBWA\Helsinki sekä ulkomainosyhtiöt Clear Channel ja JCDecaux.

Kampanjassa puhuteltiin suoraan Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trump ia ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ia kesällä Helsingissä järjestetyn huippukokouksen yhteydessä. Huippukokousvieraiden saapumisreittien ulkomainospinnat täytettiin lehden uutisotsikoilla presidenttien urien varrelta. Otsikot kertoivat, miten presidentit Trump ja Putin suhtautuvat mediaan kotimaissaan.

TBWA:n VR:lle ideoimaEscape Train ylsi pronssille Entertainment- ja Media-kategorioissa. Escape train oli liikkuvaan junaan sijoittuva pakohuonepeli.

Escape Train -pakohuonepeli järjestettiin Helsingistä Rovaniemelle matkaavassa junassa keskiviikkona 13. joulukuuta 2017. Illan ja yön kestäneessä pelissä ratkottiin Idän pikajunan arvoitus -elokuvan hengessä junassa sattunutta kuvitteellista kuolemantapausta.

Eurobest-festivaalin palkitsemisseremonia on luvassa 13. joulukuuta Lontoossa. Vuonna 2008 ensimmäistä kertaa järjestetty Eurobest palkitsee vuosittain parhaita eurooppalaisia markkinoinnin ja luovan alan töitä.

Lisäys 12.12.2018 kello 10:47: Tieto Land of Free Pressin hopeasta sekä TBWA:n osallisuudesta Korttelitoiveeseen.