Televisio

Maarit Alkula 8.8. 14:56 päivitetty 16.8. 14:55

AlfaTV kertoo olleensa heinäkuussa Suomen viidenneksi katsotuin kanava – Tangomarkkinoiden finaalin aikana hetkellisesti katsotuin

Colourbox

AlfaTV painottaa ohjelmissaan maakuntien ja yli 40-vuotiaiden näkökulmaa.

AlfaTV kertoo olleensa heinäkuussa Suomen viidenneksi katsotuin kanava Ylen kanavien, MTV3:n ja Nelosen jälkeen. TV-kanavien kymmenen katsotuimman ohjelman vertailussa AlfaTV:n katseluosuus nousi 6 prosenttiin tavoittavuuden osalta.

Vertailu tehtiin viikolla 31, ja lähteenä käytettiin Finnpanelin ja Digitan ilmoittamia lukuja. Finnpanelin mukaan tosin sen julkaisemat ja AlfaTV:n käyttämät Digitan luvut eivät ole vertailukelposia keskenään. Finnpanelin heinäkuun tilaston mukaan AlfaTV:n katseluosuus oli 1,5 prosenttia ja se oli 17. katsotuin kanava. Katseluosuus lasketaan koko ohjelmalle kertyneistä katseluminuuteista.

AlfaTV:n katseluosuutta kasvatti lauantaina esitetty Jukka Kuoppamäen taiteilijajuhlakonsertti, jossa esiintyivät Kuoppamäen lisäksi muun muassa Katri Helena ja Danny. Seinäjoen Tangomarkkinoiden kuninkaallisen finaalin aikana heinäkuussa AlfaTV oli hetkellisesti Suomen katsotuin kanava. Sen katsojaosuus kasvoi suoran lähetyksen aikana hieman yli 34 prosenttiin.

Katsojatilastot perustuvat verkko-operaattori Digitan ilmoittamiin reaaliaikaisiin katsojamääriin, jotka saadaan lähes 500 000 televisiosta.

”AlfaTV on kulkenut rohkeasti vastavirtaan, ja se on kannattanut. Katseluosuus on noussut useita prosenttiyksiköitä kevään ja kesän aikana. Kun muut televisiokanavat suuntaavat ohjelmistonsa alle 40-vuotiaille kaupunkilaisille, AlfaTV painottaa ohjelmissaan maakuntien ja yli 40-vuotiaiden näkökulmaa”, sanoo kanavan operatiivinen johtaja Jarmo Kalliola tiedotteessa.

Tavoitteissa yksinumeroinen kanavapaikka

AlfaTV on ollut vuoden 2018 alusta alkaen yleisen edun kanava, joka näkyy lähes koko Suomessa.

Yleisen edun kanavien on täytettävä normaalia ohjelmistolupaa tiukempia ehtoja. Kanavien pitää olla katsottavissa ilmaiseksi koko maassa ja niiden ohjelmiston pitää sisältää päivittäin suomen- tai ruotsinkielisiä ohjelmia sekä uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Lisäksi ohjelmiin on järjestettävä ääni- ja teksityspalvelut esimerkiksi aistirajoitteisia katsojia varten.

Tällä hetkellä AlfaTV näkyy antenniverkossa kanavapaikalla 15, mutta yleisen edun kanavana se saa etusijan kanavanumeroinnissa. Kalliola sanoo, että AlfaTV aikoo hakea yksinumeroista kanavanumeroa ja sen avulla kasvattaa katsojamääräänsä vielä reippaasti nykyisestä.

AlfaTV:n ohjelmisto keskittyy ajankohtaiseen kotimaiseen sisältöön, uutisiin, viihteeseen, urheiluun ja kulttuuriohjelmiin. Sen ylivoimaisesti katsotuimpia ohjelmia ovat konsertit ja kulttuuriohjelmat.

Juttua muokattu 9.8.: muutettu otsikko ja teksti muotoon "kertoo olleensa" ja poistettu vertaaminen Subiin sekä lisätty tieto, etteivät Digitan ja Finnpanelin luvut ole keskenään vertailukelpoisia.

16.8. Lisätty tieto AlfaTV:n katseluosuudesta Finnpanelin tilaston mukaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö