Joulujuomat nostavat nyt suosiotaan Alkossa, mutta Alko muistuttaa samalla veden juomisen tärkeydestä myös pikkujouluaikana.

Vesimarkkinointi on jatkoa Alkon viime kesän kampanjalle, jolloin yhtiö alkoi myydä myymälöissään pullovettä. Toki veden myyminen sai suomalaisilta niin hyvän vastaanoton, että alkoholimonopoli kertoi jo kesän lopussa, että vesi on jäämässä tuotevalikoimaan kesän jälkeenkin.

Nyt pikkujoulukauden ollessa kuumimmillaan Alko haluaa edelleen muistuttaa vedenjuonnin tärkeydestä valmistamalla erikoiserän niin sanottua Välivettä.

Erikoiserässä pullojen etiketti on ylösalaisin ja tuotteet on aseteltu esillepanossa nurin päin alkoholijuomien väliin.

”Erityisesti näin pikkujouluaikaan haluamme muistuttaa vedenjuonnin tärkeydestä. Siksi valmistimme Välivedestä 1 000 pullon erikoiserän, joka on saatavilla kahdeksasta huippumyymälästämme. Juomasuosituksemme joka väliin on välivesi. Olipa vesi sitten Alkon Välivesi tai kraanasta valutettu”, sanoo palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström tiedotteessa.

Glögi taipuu moneen

Alkon arvion mukaan pikkujouluja vietetään kuitenkin vuosi vuodelta maltillisemmin. Yhtiön mukaan kuohuviini on kauden ehdoton kestohitti. Muista tuoteryhmistä korostuvat punaviinit, konjakit sekä vahvemmat oluet.

Glögeissä on selkeästi nähtävissä kuluttajatrendiä matalampaan alkoholipitoisuuteen ja vähempään sokeripitoisuuteen.

”Glögiä nautitaan drinkkeinä niin cocktaileissa kuin mocktaileissa. Tervetuliaismaljana voi kokeilla alkudrinkkiä glögistä ja kuivasta kuohuviinistä. Alko toi tänä vuonna myyntiin oman alkoholittoman pihlajanmarjaglöginsä, jossa pihlajanmarja yhdistyy lempeästi jouluisiin makuihin: kaneliomenaan, inkivääriin sekä vaniljaan”, Lindström kertoo.