Alkoholi ja ilotulitteet ovat huono yhdistelmä. Rakettimestarille ja muille juhlijoille on hyvä varata alkoholittomia kuohuviinejä, muistuttaa Alko tiedotteessaan.

"Alkoholittomista tuotteista on hyvä muistaa, että ne jäätyvät jo muutamassa pakkasasteessa", toteaa Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Kuohuviini jäätyy noin 4–5 pakkasasteessa.

Alkossa vuoden vaihtuminen näkyy samppanjan ja kuohuviinien myyntipiikkinä. Molempia maljajuomia myydään arviolta 400 prosenttia tavallista arkiviikkoa enemmän.

Vuodenvaihde aiheuttaa tekee 1750 prosentin pompun myös hedelmäkuohuviinien myyntiin. Konjakkien menekki kasvaa 1350 prosenttia ja armanjakkien 290 prosenttia. Juhlintaan varataan yhä useammin alkoholiton vaihtoehto: alkoholittomien viinien myynti kasvaa vuoden viimeisinä päivinä 150 prosenttia.

Edellinen sesonki Alkossa oli joulun alla. Juhlapöytään ja lahjaksi poimittiin silloin litramääräisesti eniten punaviiniä, jonka myynti kasvaa 120 prosenttia normaaliviikosta. Prosentuaalisesti kasvaa eniten 17 euroa ja yli maksavien viinien myynti. Väkevistä juomista joulusesongin suosikkeja ovat konjakit.

Alkon litramyynti on tyypillisesti noin kaksinkertainen joulua edeltävän kahden viikon aikana, kun myyntiä verrataan normaaliin ja juhlattomaan myyntijaksoon.

Lähde: Talouselämä