Asiakas voi jatkossa toivoa valikoimaan tuotteita Alkon valikoimasta tai sen ulkopuolelta.

Alkotoivetta testattiin keväällä 2020 neljässä myymälässä. Testijakson aikana asiakkaat toivoivat valikoimiin yli 600 tuotetta ja niistä noin 30 prosenttia toteutettiin. Eniten toiveita kohdistui puna- ja valkoviineihin sekä oluisiin.

”Asiakkailta saamamme kannustavan palautteen pohjalta otamme käyttöön Alkotoiveen kaikissa myymälöissämme läpi Suomen.”

”Tavoitteenamme on ylläpitää tasapainoista valikoimaa toiveiden ja vakiintuneiden tuotteiden välillä”, valikoima- ja hankintajohtaja Anu Koskinen Alkolta kertoo.

Koskisen mukaan asiakkaiden toiveet ja palautteet ovat aina olleet olennainen osa tuotevalikoimaa ja sen kehittämistä. Toiveita on esitetty niin myymälään kuin asiakaspalveluun.

”Alkotoive auttaa meitä jatkossa keräämään ja toteuttamaan asiakastoiveita entistä systemaattisemmin ja sujuvammin. Alkotoiveella asiakas voi vaikuttaa siihen, mitä tuotteita oman lähi-Alkon hyllystä löytyy.”

Alkon noin 10 000 tuotteen valikoima uudistuu vuosittain tuhansilla tuotteilla. Yhdessä myymälässä tuotteita on 300–3 000, myymälän koon mukaan.

Koko valikoiman tuotteet ovat tilattavissa mihin tahansa myymälään tai noutopisteeseen verkkokaupasta.

”Haluamme yhdessä rakentaa vastuullista ruoka- ja juomakulttuuria. Autamme niin juomavalinnoissa kuin ruoan ja juoman yhdistämisessä”, Koskinen toteaa tiedotteessa.

Alkotoive täydentää kunkin myymälän valikoimaa vastaamaan alueen asiakkaiden toiveita.

”Valikoimamestarit käyvät toiveet läpi säännöllisesti ja valitsevat toivottuja tuotteita osaksi myymälän valikoimaa.”

”Toteutuneen asiakastoiveen tunnistaa myymälässä Alkotoive-merkistä. Yksittäisessä myymälässä on mahdollisuus ottaa valikoimaan myymälän koon mukaan 50–150 asiakastoivetta.”

Viime vuoden aikana Alko sai palautekanaviensa kautta yhteensä yli 20 000 palautetta, ideaa tai toivetta koskien yrityksen palveluja ja valikoimaa.

”Toivomme, että uuden palvelun myötä asiakkaat rohkaistuvat esittämään meille toiveitaan entisestään”, Koskinen kommentoi.