Kesäkuussa suomalaisia hellittiin auringolla ja lämmöllä niin, että helteen vaarojakin piti oppia varomaan. Vaikka kovimmat helteet ovat ainakin hetkeksi väistyneet, on yhä tärkeä juoda myös vettä eikä pelkkiä alkoholipitoisia juomia, muistuttaa Alko – tietysti viime vuonna esittelemällään Välivedellä.

Tänään perjantaina Alko tuo vedenjuonnista muistuttamisen myös suomalaisten kännyköihin Välivesi Expressillä. Välivesi Express muistuttaa veden juomisesta missä ja milloin vain ja maksutta. Siinä, missä Välivesi on Alkon myymälöissä myytävä fyysinen tuote, Välivesi Express on Alkon nettisivuilta ladattava säännöllisesti toistuva kalenterimuistutus juoda vettä. Itse veden voi nauttia mistä vain – pullosta, hanasta tai vaikka terassin tuopista.

”Vedenjuonti on helppo unohtaa, mutta tähän auttaa välivesimuistutus. Näin ensi alkuun sen voi tehdä tälle perjantai-illalle 3. heinäkuuta, ja se hälyttää tunnin välein klo 18–22 tai 21–01 välillä”, vinkkaa Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho tiedotteessa.

Hän muistuttaa, ettei alkoholi ei ole paras janojuoma.

”Kesän juomasuosituksemme onkin välivesi. Olipa vesi sitten Alkon kupliva Välivesi tai maailman paras kraanavesi. Kun juo välillä vettä, tulee juotua kohtuullisemmin alkoholia ja pidettyä huolta kehon nestetasapainosta”, Aho sanoo.

Väliveden tapaan myös Välivesi Expressin on suunnitellut TBWA\Helsinki.

“Suomalaisilla on takanaan raskas kevät. Hieman kepeämpi lähestyminen tärkeään aiheeseen sopii mielestämme oivallisesti tähän aikaan”, asiakkuusjohtaja Ella Komulainen TBWA\Helsingistä kommentoi tiedotteessa.