Mainonta

M&M 19.10.2017 08:26 päivitetty 19.10.2017 08:58

Allas Sea Poolin Mannerheim-mainos Financial Timesissa herätti hämmennystä

Tommi Haapaniemi / Allas Sea Pool

Allas Sea Poolin mainos vihjaa, että Suomen historian käänteet olisivat saattaneet mennä toisin, jos Mannerheim olisi voinut kylpeä ja saunoa merikylpylässä. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Finnish Travel Gala -illassa innovaatiopalkinnonkin saanut helsinkiläinen merikylpylä Allas Sea Pool on mainostanut palvelujaan näyttävästi Financial Times -talouslehdessä keskiviikkona 18. lokakuuta.

Allas Sea Poolin mainos keskiviikon Financial Timesissa.

Koko sivun mainoksessa on kuva itse kylpylästä ja sen yläpuolella mustavalkoinen kuva, jossa näkyy mies uimassa historiallinen armeijan lakki päässään. Altaan reunalla näkyvät saappaat ja sotilasasu myttynä.

Mainosteksti on englanniksi ja siinä lukee vapaasti suomennettuna seuraavasti:

"Tänä vuonna Suomi juhlistaa 100-vuotista itsenäisyyttään. On myös kulunut 150 vuotta kansallissankarimme Marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin syntymästä. Sattumalta hänen lempiruokansa oli Vorschmack, jota tarjoilemme Neighbour-ravintolassamme. Kuka tietää, missä Suomen rajat olisivat nyt, jos hänellä olisi ollut mahdollisuus saunoa ja uida lämpimässä altaassa illallisensa jälkeen."

Mainoksen herättämästä hämmennyksestä kertoo Helsingin Sanomien Nyt.fi-sivusto, jolle Helsinki Altaan hallituksen puheenjohtaja Raoul Grünstein asiaa kommentoi.

Grünsteinin mukaan Hasan & Partnersin suunnittelemaan kampanjaan kuuluva mainos on huumoripitoinen. Hän kertoo HS:lle, että mainos on suunnattu ulkomaisille liikematkailijoille ja sen tarkoituksena on herättää huomiota.

"Kuulemamme mukaan Mannerheim oli myös innokas uimari!" Grünstein sanoo HS:lle.

Hän myös sanoo, ettei mainoksen kohderyhmältä ole tullut negatiivista palautetta mainoksesta.